Groblje
Alo!/Rajko Ristić
Groblje

Alo!/Rajko Ristić

Groblje, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Nakon godina konobarisanja u poznatoj kafani, Milan je mislio da je sve video. A onda je još jedna obična svadba promenila sve. Grobar koji kopa rake stigao je na veselje i preklinjao domaćina da odmah bace jednu tortu!

Ispred kafane je stajao sitan čovek u staroj odeći, ni nalik gostu svadbe. Prema rečima konobara, oči su mu bile iskolačene, stezao je svojom jednom šakom onu drugu. Izvinio se nekoliko puta domaćinu i nakon što je mladoženjin otac pokazao nestrpljivost, mršavi grobar je počeo da objašnjava. Najpre je rekao da on kopa rake, tako je i video šta je video.

Pročitajte još:

– Pratio sam jednu ženu dovde, lepu i doteranu. Ušla je noseći tortu na vaše veselje. Ne bih Vas uznemiravao da je pre toga nisam video na jednom grobu, sa tom istom tortom – tiho počinje grobar dok se zenice mladoženjinog oca šire.

Konobar Milan, koji je bio svedok događaja kaže da je grobar počeo da “guta knedle”, a ruke su mu drhtale.

Torta, desert, slatkiš, slatko, kolač

Shutterstock, ilustracija

Torta, desert, slatkiš, slatko, kolač, Foto: Shutterstock, ilustracija

Milan, konobar koji je ceo razgovor slušao kaže da je domaćin bio “siv u licu”, a siroti grobar je već drhtao.

– Domaćine, oprosti, ali ta žena ti je obajala na grobu tortu za veselje i donela ti je. Obojica znamo šta je to. Ona hoće kuću da ti zatvori, izbacuj to van – rekao je grobar naglo se pribravši.

Pribrao se i domaćin, a grobar je poče da opisuje kako izgleda žena koja je donela tortu. Posle nekoliko reči, domaćin se uhvati za glavu, strašno opsova i reče – to su nam kuma i kum.

Konobar koji je prisustvovao sceni kaže samo da je mladoženjin otac utrčao u salu, zgrabio za ruku kumu, pozvao kuma i izbacio ih napolje naglavačke. Konobara Milana zamolio je da nađe tortu i baci je u WC šolju.

Kada je došao k’ sebi istrčao je napolje da nađe onog grobara i pozove ga na slavlje. Ali, grobar je već otišao.

Komentari (1)

nina

30.10.2018 12:28

da...gatnih ima...ja nisam licno verovala u tako nesto dok nisam i ja dozivela...pre par meseci sam se druzila sa komsinicom koja se vremenom zaljubila u mog muza...