NATO bombardovanje, NATO
EPA
NATO bombardovanje, NATO

EPA

NATO bombardovanje, Foto: EPA

U Beogradu je na današnji dan 1999. godine bombardovan Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović".

NATO je 58. dana agresije bombardovao bolnicu, a direktnim pogotkom uništena je zgrada neurologije, a oštećene su zgrade Dečje i Ginekološko-akušerske klinike i prostorije pravne službe bolnice i računovodstvo.

Doktor Dejan Sumrak, direktor Neurološkog odeljenja bolnice "Dr Dragiša Mišović", saopštio je da su u napadu poginula tri pacijenta – Radoslav Novaković, Branka Bošković i Zora Brkić, i bolnički čuvar.

KOD NEGOTINA NIČU NADREALNA GROBLJA NA TRI NIVOA! Na trećem spratu su Srbi i Vlasi, ZAPANJIĆETE se kada vidite ko je sahranjen na prva dva! Treći etaž podigao predak slavnog rokera! (VIDEO)

Te noći poginulo je i sedam gardista Vojske Jugoslavije – Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović i Dragan Tankosić.

DANAS SE UKAZAO ČASNI KRST GOSPODNJI Nevernici su prestali da sumnjaju: Ako večeras gledate u nebo, dogodiće se ČUDO!

Dve porodilje, tri bebe i veći broj medicinskog osoblja ranjeno je u napadu na bolnički kompleks. NATO zvaničnici su saopštili da je napad bio usmeren na vojnu kasarnu u blizini bolnice i da se desio "nesrećni slučaj" sa raketom koja je, usled kvara, skrenula sa linije vođenja.

Drugi put u dva dana gađano je skladište "Jugopetrola" u gosto naseljenom delu Beograda u Radničkoj ulici na Čukarici. Objekat je gađan sa četiri krstareće rakete. Poginulih i povređenih nije bilo, pričinjena je velika materijalna šteta. Saobraćaj u tom delu grada je obustavljen. U napadu na "Jugopetrol" znatna oštećenja pretrpela je i rezidencija švajcarske ambasade u naselju Senjak, u vreme dok se u zgradi održavao prijem povodom praznika Švajcarske.

SRBIJU JE NOĆAS UDARILO ČAK 15.000 MUNJA I GROMOVA! U nekim mestima grad padao čak 20 minuta, Čačak, Ivanjica i Lučani ostali bez useva, a u OVIM delovima zemlje je bukvalno zavladala TAMA!

Bombardovano je i "Naftagasovo" skladište u industrijskoj zoni Sombora. Sa 18 projektila gađan je repetitor na planini Cer. Pogođena je meteorološka stanica na Paliću, u blizini Subotice. Bombardovan je most na Starom Begeju, na međunarodnom putu Zrenjanin–Temišvar, kod Banatskog Dvora.

Te noći bombardovani su i Obrenovac, Bačka Palanka, Novi Sad, Bezdan.

U zoni Treće armije boravio je podsekretar UN za humanitarna pitanja Serđo Vijera de Melo, sa predstavnicima još 12 organizacija UN. Po zadatku generalnog sekretara Kofija Anana, predviđeno je da poseti Surdulicu, Vladičin Han, Vranje, Gnjilane, Gračanicu i Prištinu.

Čeda je dolazio na bahanalije u Šilerovu, Dući je ostao dužan milione: Rođeni brat ubijenog vođe "zemunskog klana" progovorio posle 16 godina!

Britanska agencija Rojters prenela je najvažnije delove plana za rešenje "kosovske krize" o kojem se dogovaraju predstavnici sedam najrazvijenijih zemalja sveta i Rusija.

"TO NISU NAVIJAČI, TO SU UBICE" Danica Grujičić svojom izjavom digla Srbiju na noge! Užasnuta divljaštvom imala je samo jednu poruku koja će boleti MNOGE!

Ključne tačke tog plana su – primena će početi kada Beograd u potpunosti prihvati rezoluciju Saveta bezbednosti UN kojom se osuđuje nasilje i okončava sukob; vazdušni udari NATO će biti obustavljeni kada Beograd okonča nasilje na KiM i započne vidljivo povlačenje sa KiM; moguć povratak "malog" broja srpskih snaga na KiM; suspenzija ofanzivnih akcija OVK; razmeštanje međunarodnih bezbednosnih snaga; hitna i kompletna istraga zlodela; uspostavljanje nove policijske strukture.