Igor Jurić
Tanjug/Rade Prelic 24-03-18
Igor Jurić

Tanjug/Rade Prelic 24-03-18

Igor Jurić, Foto: Tanjug/Rade Prelic 24-03-18

Tijanin otac Igor Jurić objavio je na društvenim mrežama nekoliko potresnih citata u čast i u znak sećanja na svoju ubijenu ćerku.

 

On je na Tijaninu sudbinu podsetio i potresnim stihovima pesnika Matije Bećkovića.

- Dete ne može biti mrtvo. Ne ide jedno s drugim i nespojivo je to dvoje. Smrt i dete. Dete je sinonim života i ma koliko ga ubijali, ne može se ubiti - objavio je Jurić.

DETALJI PORODIČNE NESREĆE U KIKINDI! Muž se svađao sa ženom, pukao mu film, pa ZAPALIO AUTO, a onda je vatra počela da se širiI! Deda uzeo KONOPAC!

Tijana je u vreme ubistva imala samo 14 godina. Upisala je srednju muzičku školu i život je bio pred njom. Ali sve njene planove i želje u životu u julu 2014. prekinuo je Dragan Đurić, koji ju je oteo, silovao, a zatim brutalno ubio.

Tijana Jurić

Privatan album

Tijana Jurić, Foto: Privatan album

Za njom je plakala tada cela Srbija. I dan-danas na pomen njenog imena građanima zasuze oči.

Dok je policija tragala 13 dana za njom, građani su bili ujedinjeni velikom željom da bude pronađena živa. Vest o njenoj tragičnoj smrti zaprepastila je i skrhala bolom mnoge, čak i one koji je nisu poznavali. Pet godina kasnije njenoj porodici, ocu Igoru, majci Mirjani i sestri Saški sve je teže. Mnogo im nedostaje Tijana jer im je otrgnuta iz života i zagrljaja.

 

Međutim, oni ne odustaju od borbe da monstrumi ubice dece budu adekvatno kažnjeni i da se tako sačuva bar neki dečji život. Igor Jurić, Tijanin tata, 2017. godine pokrenuo je inicijativu za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece. Pokrenuo je akciju, duboko želeći da veruje da smrt njegove ćerke nije bila uzaludna, u nadi da će deca biti bezbedna, a da ubice slobodu više neće videti.

OBRUKAO SE ZA SVE PARE "Zabila si sebi...": Milo se slikao sa ženom Huana Gvaida, ali na jednu stvar nije računao! (FOTO)

I uspeo je. Inicijativa Fondacije koja nosi ime tragično ubijene Tijane koja bi da joj jedan monstrum nije oduzeo život sada bila sa svojim roditeljima, išla na fakultet, imala prve ljubavi, putovala, prihvaćena je krajem aprila.

Ministarstvo pravde u potpunosti je usvojilo predlog Igora Jurića, Fondacije "Tijana Jurić" i u Nacrt izmena Krivičnog zakonika uvelo doživotnu kaznu zatvora za ubice dece bez uslovnog otpusta.

 

- Osećaću se veoma ponosnim ako Srbija uvede doživotni zatvor za ubice dece. Sve ovo što radimo je moja želja da Tijanina smrt i smrt svakog drugog deteta dobije smisao. Ako je već tako tragična smrt u pitanju, da ne bude uzaludna - rekao je Igor Jurić.

SMUČILA IM SE MARIONETSKA DRŽAVA Najjača zemlja Evropske unije povlači priznanje Kosova?!

On je ukazao na to da kada je Tijana stradala, da je posle nekog vremena želeo da njena smrt dobije smisao.

- Želeo sam samo da ona nije stradala uzalud i da se posle njene smrti angažujemo da sprečimo nove tragedije. Nova ubistva dece. Ovo je velika Tijanina pobeda - rekao je Igor Jurić.

EVROPSKA UNIJA GORI ZBOG KOSOVA! Federika Mogerini rekla oštro NE Merkelovoj i Makronu, lome se koplja, udarila sila na silu!

Igor Jurić u jednom od intervjua rekao je da je Tijanina najveća greška bila to što je bila na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

- Ubica Tijanu nikada pre nije sreo. On je tražio žrtvu te noći, a to je, nažalost, bila naša Tijana - kazao je ranije Igor Jurić.