Bahati vozač
Instagram
Bahati vozač

Instagram

Bahati vozač, Foto: Instagram

"Ludilo, zezanje!", viče osoba za volanom dok gazi papučicu gasa u prometnoj Glavnoj ulici u Zemunu.

Muzika u besnom autu trešti, dok devojčica sa zadnjeg sedišta, viče da uspori pokušavajući da nadjača muziku. Suvozač uzvikuje "pazi, pazi, pazi", dok se vozač i dalje obesno smeje.

Zbog brzine kojom je "nalegao" na gas, i ne vide se najbolje svi mogući prekršaji koje je napravio i potencijalne nesreće do kojih je moglo da dođe. Ono "pazi" suvozača se odnosilo na pešaka koji je prelazio ulicu.
Ne previše široka ulica, sa gustim saobraćajem, pešacima na sve strane, gde se nikad ne zna da li će neko odnekud da "iskoči". Da pretrčava ulicu, a uz ovakvu brzinu tragedija bi bila neizbežna.

Jedna crna vest je previše, dečak je stradao u Mladenovcu, pregazio ga je automobil dok je, saopštio je MUP, pretrčavao ulicu. Spasa mu nije bilo.

Ali ovakva bezobzirnost i nebriga za druge učesnike u saobraćaju uvek začudi. Da li su svi ti, uglavnom, mladi ljudi, pod dejstvom alkohola, narkotika ili nečeg trećeg, da li žele da zadive devojčice ili dečake? Da li je neko od prisutnih u kolima rekao "Stani, hoću da izađem!", jer voziš kao manijak?

Srećom, pa mu se niko nije našao na putu. Jedino u to izgleda možemo da se uzdamo, jer je razum otišao kroz prozor.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ??????? (@dnevnadozabeograda)

Pročitajte: