Dragićevići
Srbi za Srbe
Dragićevići

Srbi za Srbe

Dragićevići, Foto: Srbi za Srbe

Svaka porodica ima autentičnu priču i nosi svoj krst, pa je tako i s porodicom Dragićević iz Buđanovaca kod Rume. U kući koja je u izuzetno lošem stanju žive majka Sunčica i petoro dece: Jelena (21), Nemanja (19), Nikola (15), Nikolina (13) i Milica (11).

Pročitajte još:

Majka Sunčica je muža Uroša, koji je nedavno preminuo, upoznala u prihvatnom centru blizu Vladičinog Hana, kada je posle operacije „Oluja” pobegao iz Obrovca u Dalmaciji. Visoki komesarijat OUN za izbeglice obezbedio im je ovu kuću.

Petoro dece koju su podigli i svakodnevna borba za goli život nisu im dali prostora da renoviraju i tada već staru kuću, pa je ona s godinama potpuno propala. Plafon otpada, zidovi su ispucali do samih cigala, goli beton na podu, stolarija je razvaljena, pokućanstvo odavno nije za upotrebu, nemaju dovoljno kreveta za sve niti orman za stvari. Najteže im pada to što nemaju kupatilo.

Uprkos uslovima života i tragediji koja ih je zadesila, Dragićevići su veliki borci i svi idu u nadnicu kada ima posla, a što im je pored skromne socijalne pomoći i Nemanjine plate jedini izvor prihoda. U skromnoj bašti s okućnicom nalazi se štala u kojoj trenutno nemaju životinje, a u kojoj obično čuvaju svinje.

Bivši direktor KBC "Bežanijska kosa" primetio kod svojih pacijenata u poslednjih 10 godina nikad užasniju stvar!

AUTOR: Alo.rs/ Kurir/ M. I. DATUM I VREME: 16.09.2019. 08:04 - 16.09.2019. 08:15 Kovčin je jedan od najpoznatijih srpskih, ali i svetskih onkologa.

Kako pomoći?

Članovi Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ pokrenuli su akciju pomoći porodici Dragićević kako bi im obezbedili sredstva za život i sređivanje kuće i okućnice. Iz Srbije možete da pomognete slanjem SMS-a na broj 7763 (100 dinara), uplatom na račun 160-279491-71 ili preko računa Pay Pal www.paypal.me/szssrbija.

BONUS VIDEO: Neverovatno parkiranje u centru Beograda!