Novi Pazar, pucnjava
Foto indeksonline
Novi Pazar, pucnjava

Foto indeksonline

Novi Pazar, Foto: Foto indeksonline

Taj pravosudni organ naložio je Opštoj bolnici da pacijentu isplati 2.750.000 dinara na ime nematerijalne štete u vidu pretrpljenog straha, fizičkih i duševnih bolova, kao i 1.333.905 dinara na ime materijalne štete po osnovu izgubljene zarade od početka lečenja do pravosnažne presude.

PROČITAJ JOŠ:

Dodatnih 4.431.057 dinara ta zdravstvena ustanova isplatiće na ime gubitka 69 odsto zarade do 2042. godine, odnosno na ime kapitalizirane rente.

I parnični troškovi od skoro 600.000 dinara pali su na teret Opšte bolnice.

Pacijent je u par navrata tokom novembra i decembra 2012. godine bio hospitalizovan na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru zbog visoke temperature i bolova u stomaku.

Ti simptomi, prema mišljenju medicinskih veštaka, izazvani su infektivnom mononukleozom, koja je zbog neblagovremene i neadekvatne reakcije lekara izazvala komplikacije i apsces jetre.

PREPORUČUJEMO:

Lekari tog odeljenja sa zakašnjenjem su uočili ozbiljnost njegovog stanja posle čega su ga poslali na Hirurgiju, a oni hitno uputili u Klinički centar Srbije. U toj zdravstvenoj ustanovi mu je urađeno nekoliko hirurških intervencija, uklonjeni su mu delovi jetre, slezina i sanirane povrede mokraćnog kanala. Ipak, zbog svega toga mu je životna aktivnost prepolovljena, dok mu je radna sposobnost umanjena za 69 odsto.

O svojoj bolesti, lečenju u novopazarskoj bolnici i tužbi nije želeo javno da govori.