Policija, hapšenje
Alo!/Masanori Jošida
Policija, hapšenje

Alo!/Masanori Jošida

Foto: Alo!/Masanori Jošida

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane koji u prethodne skoro četiri godine nisu podneli zahtev za zamenu isprava o oružju, da to što pre učine imajući u vidu da, u skladu sa Zakonom o oružju i municiji koji je počeo da se primenjuje 2016. godine, taj rok ističe 5. marta ove godine.

Zahtev se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije prema mestu prebivališta, a svi zahtevi koji budu podneti do 5. marta biće uzeti u razmatranje uz mogućnost da, ukoliko je dokumentacija nepotpuna, ona naknadno bude dopunjena.

Ističemo da je novim Zakonom o republičkim administrativnim taksama koji je počeo da se primenjuje 14. decembra 2019. godine, iznos taksi za izdavanje oružnih listova duplo smanjen.

Za izdavanje oružnog lista sa čipom, u koji se unose podaci o registrovanom oružju sa olučenim cevima, taksa od decembra prošle godine iznosi 2.800 dinara, dok je za oružje sa neolučenim cevima cena takse 1.330 dinara.

Ministarstvo podseća da su građani koji imaju oružje sa ispravama izdatim po osnovu starog Zakona imali mogućnost da u prethodne četiri godine podnesu zahtev za izdavanje novih isprava i još jednom poziva građane, koji do danas to nisu učinili, da zahtev podnesu do 5. marta.

Takođe, podsećamo i da je rok za zamenu isprava prvobitno važio do 5. marta 2019. godine, ali je produžen još godinu, kako bi građani imali dovoljno vremena da podnesu zahtev za nove isprave.

Komentari (2)

AltaraLoans

18.02.2020 14:25

helpdesk@altaraloans.com Bok, Jeste li trenutno financijski stisnuti? Potrebna su vam sredstva kako biste proširili ili čak pokrenuli takav posao iz snova? Ili želite nabaviti novi automobil ili platiti onu kuću iz snova, ili se čak oženiti tom djevojkom iz snova ili momkom. Bez obzira na potrebe, budite sigurni da vas je Altara pokrila. Kontaktirajte nas danas putem e-maila na helpdesk@altaraloans.com. Nadamo se da ćemo se uskoro javiti.

admin

19.02.2020 11:06

Ne zelim svoju pusku da prijavljunem registrujem ponovo. Pistolj na crno i neka ga takvog. Vi niste neko kome se moze verovati. Dodji te nasilu da mi vakcinises dete, da oduzmes kucu onda cu te registeovati pa i neka mi je to poslednje u zivotu. Trojicu cu ubiti a onda vise me ne zaaanimaju posledice. Jedan metak uvek imam za sebe. KARAKTER!