nasilje, škola
Printskrin
nasilje, škola, Foto: Printskrin

 

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja, i to ponovo među devojčicama, odigrao se u subotu, u Pančevu, kada su dve devojčice saletele treću (14) dok se vraćala kući i prema tvrdnjama žrtve i njene majke, davile je kapuljačom i udarale kolenima u grudi i stomak.

Učenica osmog razreda A.P. (14) iz Pančeva i dalje je pod jakim stresom otkako su je dve vršnjakinje, od kojih sa jednom ide u školu, napale dok se vraćala kući.

Kako tvrdi majka A.P, jedna od tih nasilnica je već ranije ugnjetavala njenu ćerku.

- Već neko vreme je jedna devojčica maltretira. Žalila mi se kako joj dobacuje u prolazu, da bi je jednog dana počupala iz čista mira. Posle nekog vremena, dok su izlazili iz škole, ta devojčica ju je gađala kamenom. Srećom, nije je povredila. Moja ćerka je bojažljivo i povučeno dete, nikada ni sa kim nije imala konfikt. Tu devojčicu nije ni poznavala. Znala je samo da je njeno godište, da je ponavljala razred i doselila se iz Nemačke. Kada ju je gađala kamenom, pitala ju je zašto to radi - kaže M. V, majka napadnute devojčice.

Šta tebi smeta da te ja gađam kamenom? - odgovorila je nasilnica, tvrdi Maja.

- Kako šta mi smeta, da li bi tebi bilo lepo da te neko gađa kamenom? Šta sam ti uradila? - pitala je A.P, po rečima njene majke.

- Ti i tvoje drugarice ste prošle u holu škole i pogledale me. Mene ne smete da gledate - navodno je odgovorila devojčica.

M. V. je ćerku posavetovala da sve prijavi razrednoj, no ona se plašila da bi društvo te devojčice moglo da je "negde sačeka", te je rešila da ćuti. Prošlo je neko vreme i na majčina pitanja da li je sve u redu, A.P. je odgovarala da jeste.

Kako trenutno renoviraju kuću, A.P. i njena majka su u subotu veče otišle da spavaju kod jedne drugarice M.V.

- Ćerka je uveče izašla da se prošeta sa drugaricama. Oko 22 uveče javila mi je da su u Narodnoj bašti i da će je drug uskoro dopratiti kući. Od Narodne bašte do kuće te moje drugarice ima svega nekoliko minuta hoda. Nedugo zatim drug i ona su krenuli, ali kako je sve vrlo blizu, moja ćerka ga je počela da ga ubeđuje da se vrati kod drugara koji su ga čekali - kaže M.V.

Pročitajte još:

Dečak ju je dopratio do raskrsnice ulica Cara Lazara i Marko Kraljevića, na minut od kuće drugarice, gde ju je M.V. čekala. Tu mu je A.P. rekla da ne mora dalje, da je svega tri kuće udaljena i da nema potrebre da ga ostali čekaju. Dečak se s njom pozdravio i otrčao nazad.

- Moja ćerka je plašljiva i čak je za taj minut hoda nazvala drugaricu da priča sa njom dok ne uđe u kuću. Kako se približavala, videla je grupu dečaka i devojčica kako stoje na ćošku. Među njima je bila i devojčica koja ju je maltretirala u školi. Ta i još jedna devojčica su je uočile i počele da joj dobacuju: "Alo, mala, stani, alo šta si se u*rala, dođi 'vamo da popričamo, šta glumiš tu?" - prenosi M.V. šta je saznala od ćerke.

A.P. ih je, tvrdi njena majka, ignorisala i nastavila svojim putem.

- I tada su se zatrčale. Moja ćerka ih nije očekivala. Prišle su joj s leđa. Jedna ju je povukla za kapuljaču i počela da je davi duksericom. Druga ju je okrenula, uhvatila za ruke i podigla ih do njene punđe, pa joj stiskala i ruke i glavu istovremeno. Druga devojčica ju je kolenom udarala u stomak i grudi - drhtavim glasom prenosi Maja.

Bonus video: Krvavi pir na Zvezdari!

 

Komentari (1)

Laki

17.10.2019 10:02

Roditelje nasilnih devojcica privesti i po hitnom postupku ih osuditi i poslati na izdrzavanje kazne,jer su oni odgovorni za ponasanje dece, i umesto da vaspitavaju decu vise na drustvenim mrezama