Mozzart
promo
Mozzart

promo

Mozzart, Foto: promo

Mozzart je obezbedio 10.000 evra pomoći, a na tu cifru dodati su svi gubitni tiketi odigrani na ovo takmičenje, pa je prikupljeno ukupno 1.400.000 dinara koje je Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra u Beogradu predao polufinalista turnira Veljko Nikolić, prvotimac Crvene zvezde.

„Srećni smo što Mozzart i sportisti misle na nas u ovako teškom trenutku. Pokazali su da su ne samo dobri sportisti već i dobri ljudi. Hvala im u ime kolektiva Infektivne klinike i bolesnika“, istakla je doktorka docent Ivana Milošević, zamenica direktora Кlinike za infektivne i tropske bolesti КCB koja je primila donaciju, dodajući da medicinski radnici stoički podnose napore: „Mi nemamo izbora, moramo da budemo na visini zadatka u svakom smislu i da ne posustajemo ni na jedan način, posebno ne duhom. Svi su već iscrpljeni merama izolacije, pa je dobro i da se na neke druge načine pomaže, kao što su sportisti pokazali na ovom primeru. Moram da napomenem da se i nadalje moramo pridržavati svih mera.“

Ovo je jedna u nizu donacija srpskom zdravstvu kompanije Mozzart, koja je dosad donirala preko 400.000 za borbu protiv virusa korona, a učestvovala je i u brojnim drugim akcijama. U jednoj od njih, sa FK Crvena zvezda, čiji je ekskluzivni beting partner, obezbeđeni su paketi pomoći za najstarije navijače crveno-belih. Saradnja je nastavljena učešćem mladog veziste Veljka Nikolića na humanitarnom All Star turniru, gde je stigao do polufinala.

Mozzart

promo

Mozzart, Foto: promo

„Moram da izrazim zahvalnost fudbalerima Veljku Nikoliću, Luki Joviću, Ivanu Šaponjiću, Luki Adžiću, Borisu Radunoviću, Nikoli Milenkoviću, Mihajlu Neškoviću i košarkašu Luki Mitroviću što su se odazvali našem pozivu da budu deo humanitarnog turnira. S obzirom na to da se radi o popularnim sportistima, svojim imenima doprineli su prikupljanju pomoći za Infektivnu kliniku, što je i bio osnovni cilj turnira. Verujemo da je u ovim vremenima važno ostati dobro raspoložen, i mi smo ovim turnirom želeli da onima kojima nedostaju sportski prenosi na Sportklubu pružimo dobru zabavu, i ujedno da obezbedimo dodatnu pomoć srpskom zdravstvu. Uspeli smo u tome, i zato već od srede kreće novi All Star turnir, na kojem će nam se pridružiti i bosanski reprezentativci Amer Gojak i Darko Todorović, kao i NBA igrač Džanan Musa, prikupljaćemo pomoć za bolnice koje zbrinjavaju pacijente obolele od virusa COVID-19 u Beogradu i Sarajevu i sigurni smo da ćemo opet biti uspešni“, ističe Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.