Butik
Tviter/Katarina Antonić
Butik

Tviter/Katarina Antonić

Butik, Foto: Tviter/Katarina Antonić

Zakon o naknadama za korišćenje javnih dobara počeo je da se primenjuje, a u neke radnje ovih dana stigao je i podsetnik na obaveze preduzetnika, ali i kazne.

Ukoliko tablicu sa podacima o firmi istaknete na fasadi zgrade, možda ćete biti u obavezi da tražite dozvolu za postavljanje sredstva za oglašavanje ili vam komunalni inspektor napiše kaznu za prekršaj.

Ovo vas može skupo koštati! Auto-moto savez Srbije izdao saopštenje!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 26.09.2019. 09:34 Pravi jesenji uslovi vožnje će danas pratiti vozače u većini krajeva zemlje kiša, grad, Foto: Alo! Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja. AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 26.09.2019.

Čak i ako ste mikro ili malo pravno lice ili preduzetnik i ostvarujete godišnji prihod manji od 50 miliona dinara, navodi se u obaveštenju.

Dakle, ako tablicu sa podacima o firmi istaknete na fasadi zgrade, možda ćete biti u obavezi da tražite dozvolu za postavljanje sredstva za oglašavanje. Ili vam komunalni inspektor napiše kaznu za prekršaj.

U upozorenju se daje opis da istaknuta firma postaje sredstvo oglašavanja ukoliko je veća od 0,25 metara kvadratnih, ili nije napravljena na jednostranom sredstvu za oglašavanje, ili na njoj stoje i drugi podaci osim poslovnog imena sa podacima o delatnosti, sedištu i drugim obaveznim elementima propisanim Zakonom.

Pročitajte još:

Za postavljanje i korišćenje sredstva za oglašavanje bez dozvole propisana je kazna za prekršaj i to u iznosu 100.000 dinara za pravno lice i 60.000 dinara za preduzetnika.

Takođe, kazna za prekršaj je propisana i za postavljanje i korišćenje sredstva za oglašavanje suprotno dobijenoj dozvoli i to u iznosu 50.000 dinara za pravno lice i 30.000 dinara za preduzetnika.

Inače, srpski manji preduzetnici i krupnija preduzeća od Nove godine plaćaju porez za isticanje i reklamiranja firme na javnim površinama od 40.000 pa do 500.000 dinara na godišnjem nivou.

Bonus video: Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?

 

Komentari (2)

Anđela

27.09.2019 20:12

Sve više i više kazni za privrednike. Ko će sve to pratiti?

mali privatnik

27.09.2019 21:00

VEATITE SE U SRBIJU IZ BELOG SVETA...nemamo koga da kaznjavamo