Manastir Tumane
Alo!/Manastir Tumane
Manastir Tumane

Alo!/Manastir Tumane

Manastir Tumane, Foto: Alo!/Manastir Tumane

Poznato je da se u Manastiru Tumane kod Golupca dešavaju čuda, ali ovo sveto mesto je u sredu prvi put zabeležilo svedočenje da je nakon što je monah pročitao molitvu šezdetogodišnjaku koji se nalazio u komi, došlo do ozdravljenja.

Kako svedoči Suzana Kantarević (56) iz Ljubljane, njen suprug Rifet (60) pao je u komu sredinom oktobra, nakon operacije kojoj je prethodio srčani udar. Prema njenim rečima, Rifet kome je život održavan dva dana na aparatima, nije se odazivao na pomen svog imena niti je reagovao na spoljne nadražaja. Uprkos tome što su neki od njegovih organa vraćeni u funkciju, bubrezi su mu, prema rečima, lekara potpuno otkazali.

- Naša tri sina su gotovo digla ruke od oca, jer se činilo da mu nema spasa, a ja sam se u čitavom tom emotivnom delirijumu setila Manastira Tumane. Odmah sam pozvala broj manastira, a kada se javio jedan od monaha, kroz plač sam ga preko telefona zamolila da pročita molitvu mom Rifetu. On je to prihvatio. Rekao mi je da će otići pored moštiju svetog Zosimai pročitati mo- litvu - objašnjava Suzana.

- Monah je molitvu pročitao oko 17 časova, a već ujutro, kada sam došla u bolnicu u 10 časova, imala sam šta i da vidim. Moj suprug je sedeo na krevetu, bio je potpuno pokretan i jeo je sasvim normalno. Nešto kasnije mi je lekar s osmehom rekao da se dogodilo čudo jer su Rifetu bubrezi preko noći proradili, zbog čega može odmah da napusti bolnicu - kaže ushićeno Suzana.

Pročitajte još:

Dodaje da su joj u bolnici rekli da je Rifet te noci, dok je još bio u komi, izgovarao njima nerazumljive reči ,,Tumane, Manastir Tumane", Ovo su zabeležile i kamere u intenzivnoj nezi. Naša sagovornica objašnjava da je odmah nakon što se uverila da je njen suprug ozdravio, kazala sinovima da moraju što pre da posete Manastir Tumane, kako bi se zahvalili na čudu koje su neposredno doživeli. ,,Rifet je kod kuće u Ljubljani i oseća se odlično.

Sinovi i ja smo uspeli da uzmemo slobodne dane na poslu i odmah smo došli na ovo sveto mesto da se zahvalimo", ispričala je Suzana za naš list juče u porti manastira Tumane. Manastir Tumane nalazi se nedaleko od Golupca, na oko sat i po vožnje od Beograda.

Svi čitaoci zainteresovani da stupe u kontakt s Manastirom Tumane mogu pozvati manastirsko bratstvo na broj telefona o12/7675195

Bonus video: PREPAD NA BATAJNIČKOM AERODROMU Teroristi uništeni pred Vučićem i Medvedevim!

 

Komentari (1)

zeljanaaa

01.11.2019 11:58

SLAVA BOGU !