Ivica Dačić sa Mohamadom Zafirom
Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić sa Mohamadom Zafirom

Ministarstvo spoljnih poslova

Ivica Dačić sa Mohamadom Zafirom, Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

 

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Zarif lično će se angažovati da se vrate oteta deca Slavice Burmazović koja se nalaze u Iranu, saopštilo je srpsko ministarstvo spoljnih poslova nakon sastanka ministra Ivice Dačića sa Zarifom.

Na sastanku je razgovarano o finalizaciji procedura u vezi sa vraćanjem dece, a Zarif je obećao da će se lično angažovati kako bi se taj slučaj okončao u najkraćem periodu.

Pročitajte još:

 

Bivši suprug Slavice Burmazović, inače Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku. Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je otac, uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i sada sa decom boravi u Iranu.

Inače, Dačić i Zarif su razgovarali u Bakuu, na marginama Samita nesvrstanih, a tokom susreta su istaknuti i tradicionalno prijateljski odnosi dve države i dobra saradnja kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.

Nikad u životu nisam video ovako nešto! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/RTS/M.Č. DATUM I VREME: 25.10.2019. 11:43 - 25.10.2019. 12:38 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Komandni centar vežbe "Slovenski štit 2019", kao i ruske PVO sisteme postavljene na aerodromu u Batajnici, među kojima su raketni sistem S-400 i "pancir".

 

Dogovoreno je dalje unapređenje saradnje kroz razmenu poseta na viskom nivou.Dačić je zahvalio Iranu na poziciji u vezi sa pitanjem KiM, posebno na podršci prilikom pokušaja tzv. Kosova za učlanjenje u pojedine međunarodne organizacije.Informisao je sagovornika o nedavnom povlačenju zahteva tzv.

Kosova za članstvo u Interpolu. Ministar Zarif je čestitao Srbiji na uspešno organizovanom 141. zasedanju Skupštine Interparlamentarne unije u Beogradu, istakavši da je predsednik Parlamenta Irana imao veoma uspešne razgovore tom prilikom.

BONUS VIDEO: STIGAO VOZ IZ KINE! Spektakularna scena na Novom Beogradu!