Amfilohije
Alo! M.Josida
Amfilohije

Alo! M.Josida

Amfilohije , Foto: Alo! M.Josida

Ovako iz Damaska, gde se uz patrijarha Irineja i druge crkvene velikodostojnike SPC nalazi u poseti Antiohijskoj patrijaršiji, govori mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović.

 

Fruška Gora

N. Mihajlović

Posle raketnih udara po položajima sirijske vojske mitropolit Amfilohije kaže da "Gospod čuva pobožne bratske narode i napaćenu svetu zemlju Siriju".

I ambasador Srbije u Siriji Milan Vijatović, potvrđujući da su patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije posle izraelskih udara na Siriju dobro, naglašava da među žrtvama bombardovanja nema državljana Srbije.

 

Zastava SAD

Profimedia

Izrael je napao sirijsku vojsku na jugu zemlje u "cilju odmazde zbog dva projektila koja su pala na njihovu teritoriju", a za koje Tel Aviv tvrdi da su ispaljeni iz Sirije. U bombardovanju su prema prvim izveštajima poginula tri sirijska vojnika.

Pročitajte i:

U međuvremenu je sirijska televizija izvestila "o velikim eksplozijama u blizini Damaska i borbama vazduhoplovnih snaga sa neprijateljem".

Delegacija SPC koju predvodi patrijarh Irinej, a koju pored mitropolita Amfilohija čine i episkop šumadijski Jovan, arhimandrit Damaskin (Grabež), protojerej stavrofor Božo Bakajlić, protođakon Damjan Božić, đakon Vladimir Rumenić i pođakon Dejan Nakić, od subote je u poseti Siriji.

Ovo je zvanična poseta SPC, patrijarhu antiohijskom i svega Istoka Jovanu desetom i Antiohijskoj patrijaršiji.

 

Grmljavina Munja Munje Grom Gromovi

Profimedia

Vest iz Sirije zatekla je episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija na službi u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u manastiru Piva kod Plužina, koji upravo obeležava dvadeset godina arhijerejskog služenja.

- Bogu hvala, naša delegacija je bila daleko od granata. Poznato mi je da je rubni deo Damaska često izložen bombardovanjima. To je žalosno i za brigu - kazao je, episkop Joanikije.