Mira Marković
EPA/Koča Sulejmanović
Mira Marković

EPA/Koča Sulejmanović

Mira Marković, Foto: EPA/Koča Sulejmanović

Mirjana Marković preminula je u nedelju u Moskvi, u 77. godini, a urna sa njenim posmrtnim ostacima biće položena u grob u Požarevcu u subotu u 15 časova, potvrdio je njen sin Marko Milošević za „BK televiziju”.

Pročitajte još:

- Ona je uvek iskazivala želju da se vrati u Srbiju, ali je to nekako bilo podgrejano velikom sumnjom da li će uspeti u toj nameri. Želela je da bude sahranjena pored Slobodana u Požarevcu, i ovim je ispunjena ta njena poslednja želja - navodi Milan Janić, profesor i Mirin prijatelj.

On je za „Alo!“ reka o i sledeće:
- Poslednji put smo se čuli u martu, a kad sam joj nakon toga pustio poruku, nije mi odgovorila, pa sam se zabrinuo, jer mi je uvek brzo odgovarala. Kada je pala, nije samo polomila desnu ruku, nego i tri rebra. Imala je reumatskih problema, a nakon pada, usledila je i operacija stomaka, pa pluća i onda je
sve bilo gotovo.

Milan Janić

Ognjen Radošević

Milan Janić, Foto: Ognjen Radošević

Na pitanje kako misli da će Srbija pamtiti Mirjanu Marković, on odgovara:

- Za početak moram ovo da vam ispričam. Njena majka partizanka Vera Miletić, porodila se u šumi. Mala Mira je odmah prebačena u kuću kod bake i deke, koji je bio mlinar. Četnici su znali da je Vera trebalo da se porodi i tražili su ih. Sam Kalabić je upao u kuću kod bake i deke i seo na sanduk s drvima, gde
se umesto drva nalazila Mira. Da je tada zaplakala, sve bi ih pobio.

Šta je još rekao o tome kako će se Srbija sećati udovice nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, čitajte u štampanom izadnju Alo!

Nikola Kalabić

Alo!

Nikola Kalabić, Foto: Alo!