Miroljub Petrović
screenshot Youtube
Miroljub Petrović

screenshot Youtube

Miroljub Petrović, Foto: screenshot Youtube

Uznemirujuće i preteće poruke stigle su članovima porodice Biljane Jovanović, sestre preminulog Slavča. Podsetimo, Biljana je u svojoj ispovesti ispričala kako je njen brat Slavčo preminuo 7. januara od tumora na mozgu, slepo verujući Miroljubu Petroviću da “ni slučajno ne ide kod lekara” i da se "to lako rešava".

Pročitajte još:

Dan pre nego što će Više javno tužilaštvo u Leskovcu pokrenuti predistražni postupak protiv Petrovića kako bi se ispitalo da li se bavi nadrilekarstvom, on je na imejl adresu Biljanine porodice poslao uznemiravajuću poruku. Petrović je poruku poslao sa imejla svog CPS centra (Centra za prirodnjačke studije), sa kog je odgovarao i Biljani Jovanović i njenom bratu Slavču, ali i Marijanu Batovcu, koji je preminuo od kancera pankreasa, a kome je Petrović takođe savetovao da ne ide kod lekara i prodavao mu svoje tinkture.

Preporučujemo i ovo:

"Mislim da je i Biljana dobra žena, ali da je mene idealizovala i očekivala da joj ja spasem brata, a ja sam joj uporno ponavljao da on mora sam sebe da izleči, a ja samo da mu pomognem u tome samo savetom", piše u Miroljubovoj poruci. Podsećanja radi, taj Miroljubov savet bio je da Slavčo Petrov "ni slučajno ne ide kod lekara", a isto tako šarlatan je samo savetovao da mladić dođe u njegov centar u kojem dan "lečenja" naplaćuje 120 evra. Savet je bio i jednomesečna terapija njegovim tinkturama, koje koštaju 700-800 dinara po bočici. Mladiću nije bivalo bolje, a tada je Miroljub savetovao da više ne bi imao epileptične napade ukoliko bi proveo godinu dana u njegovom centru.

Potom slede užasavajuće preteće poruke.

- Zamolio bih te da utičeš na nju da mi se izvini, i da me više ne pljuje po novinama, jer ću morati da se branim iz svih oružja - preti šarlatan Miroljub Petrović, tražeći da mu se sestra preminulog Slavča izvini javno u video-snimku.

Petrović se tu ne zaustavlja već upućuje još užasnije pretnje.

Miroljub Petrović, Biljana Jovanović

Printscreen Prva TV

Miroljub Petrović, Biljana Jovanović, Foto: Printscreen Prva TV

- Ne bih voleo da dođem u situaciju da treba da se branim po "Kanonu" Leke Dukađina. Voleo bih da budemo prijatelji, a ne krvnici. Svako dobro, Miroljub - piše Petrović.

Podsetimo, taj "Kanon", između ostalog, govori o pravilima krvne osvete. O njemu je pisao i Miroljub Petrović na sajtu svog Centra za prirodnjačke studije. On je naveo kako je razumeo da je "oduzimanje časti jednako ubistvu".

Upravo zbog toga je Biljana Jovanović, sestra preminulog Slavča, ovu Petrovićevu poruku razumela kao veoma preteću jer se odnosi na krvnu osvetu.

Policija proverava Miroljuba