"ČUVAMO TE ZAUVEK! TVOJI DRUGARI" Mural u čast Minje, devojke stradale u požaru, osvanuo na Dorćolu

Nesrećni požar desio se 27. oktobra i Minja je iz njega bila spasena, ali nesrećna devojka je podlegla povredama.

Minja D.
Minja D., Foto: screenshoot

Minja (15), koja je stradala u katastrofalnom požaru u stanu na Dorćolu, dobila je mural u Osnovnoj školi "Braća Baruh", koju je pohađala.

"Ti nisi umrla. Ti si se preselila u svakog od nas. Čuvamo te zauvek. Tvoji drugari", piše na zidu škole u poruci koja prati njenu sliku, a koju su ostavili njeni drugari.

Oni su, inače, viđeni i na sahrani - osim venaca na kojima na kojima je pisalo "Poslednji pozdrav iz OŠ Braća Baruh", neki od njenih drugara su u rukama držali po jednu crvenu ružu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Културни Београд (@kulturni.beograd)

Nesrećni požar desio se 27. oktobra i Minja je iz njega bila spasena. Zahvaljujući herojima sa obližnjeg gradilištakoji su upali u zgradu i preko terase sa sprata niže uspeli da priđu devojci (uhvatio ju je i spustio Pavle Gavura, dok su ga kolege pridržavale), devojčica je spasena iz buktinje.

Ali, iako je bila svesna, njena borba je tek počela.

Lečenje teških opekotina završilo se tužnim ishodom. Minja je podlegla povredama 25. novembra.

Osim heroja koji su je spasli iz plamena, treba istaći i one koji su donirali kožu za njeno lečenje, Ognjen Todorović (38) i Nenad Stanković(18).

Požar na Dorćolu
Požar na Dorćolu, Foto: Alo.rs

Požar je izbio u Ulici Visokog Stevana u Beogradu, na poslednjem, 11. spratu, a proširio se i na potkrovlje zgrade. Mogući uzrok požara je slavka sveća koja je pala dok je Minja bila u kupatilu, a njeni roditelji u tom trenutku nisu bili u stanu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi