Zlatibor Lončar sa medicinarima
Tanjug
Zlatibor Lončar sa medicinarima

Tanjug

Zlatibor Lončar sa medicinarima, Foto: Tanjug

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa zdravstvenim radnicima iz Niša, Leskovca i Vranja i tom prilikom im zahvalio na požrtvovanom radu i posvećenosti u lečenju pacijenta obolelih od Covida 19 i borbi sa tom infekcijom.

- Ovo je važan dan, Niš je dobio novu Laboratoriju za PCR testove, a takođe sam želeo ovom prilikom da se zahvalim lekarima koji su junaci našeg doba, što će se tek u narednom periodu videti - od lekara, sestara, tehničara, spremača, servirki koji rade u crvenoj kovid zoni u Nišu, Leskovcu i Vranju - rekao je ministar zdravlja.

Preporučujemo:

Lončar je dodao da je želeo da ih ispoštuje, pozdravi i zahvali na svemu što čine u borbi sa korona virusom, ali i da vidi kako oni dožviljavaju celu ovu situaciju, i kako se bore.

- Ne mogu da im stisnem ruku, takva su pravila, ali zahvalan sam im na svemu što čine, oni rade veoma požrtvovano, ne koriste godišnje odmore i sve što im pripada i bore se za zdravlje ljudi - rekao je ministar i pozvao građane da budu disciplinovani i poštuju sve preporuke i mere.

Zlatibor Lončar sa medicinarima

Tanjug

Zlatibor Lončar sa medicinarima, Foto: Tanjug

Dr Suzana Tomić, specijalista urgentne medicine koja radi u kovid bolnici u Vranju kaže da je počastvovana što je deo tima koji se bori sa korona virusom i leči građane i zahvalila ministarstvu što ih je podržalo u radu i obezbedilo potrebnu opremu i medikamente.

- To je sve važno u ovoj borbi sa a zahvaalna sam i svim profesorima i učiteljima koji su mi omogućili da steknem znanja i koji me i dalje podržavaju i pomažu, naročito stručnjaci iz KC Niš gde teže sučajeve upućujemo na dalje lečenje - rekla je Tomić.

Medicinska sestra iz Vranja Biljana Stamenković kaže da je od početka epidemije angažovana u Kovid bolnici, kojih ima četiri u Vranju i gde radi još 700 njenih koleginica, mediciskih sestara, koje su se kaže, takođe od prvog dana odazvale i nastoje da budu na visini zadatka.

Istice da su od prvog dana imali svu neophodnu opremu i da je zahvaljujći požrtvovanosti, angažovanju i merama opreza od početka epidemije bila minimalna zaraženost osoblja.

Njena koleginica Marina Anđeković pohvalila je svoje kolege i istakla da kao tim funkcionišu odlično, i da ima i dobrovoljaca koji su želeli da dođu i pomognu.

- Red, rad i disciplina je nešto što je naš moto - rekla je Anđelković.

Dr Srđan Šterović iz Opšte bolnice Leskovac istakao je da su se zahvaljujući saradnji svih, kako lekara, menadžmenta, uz pomoć države i KC Niš, Kriznog štaba grada Leskovca uspeli da postignu stabilnost situacije i da očekuju nastavak pada broja zaraženih.

- Ne bojimo se rada i virusa, to smo pokazali, funkcionišemo svi kao jedan i imamo dovoljno lekara i sestara, a očekujemo i pad broja zaraženih u narednom periodu. Nastavićemo da radimo predano i dalje - rekao je Šterović.

Pročitajte još: