Grčka, Kefalonija
Alo.rs/V.Đ.
Grčka, Kefalonija

Alo.rs/V.Đ.

Grčka, Kefalonija, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Tačnije, na predložene potvrde o vakcinaciji Teoharis je jasno stavio do znanja da "vakcinacija neće biti uslov da neko može putovati".

- Ni u kom slučaju. Inače, želeo bih da razjasnim šta je naša zemlja u premijerovom pismu ostalim članicama EU uopšte predložila jer je došlo do nesporazuma. Pre svega, čini se da je pismo imalo efekat koji smo želeli da postignemo, odnosno da "protrese" Evropu da konačno može da se koordiniše. Koordinacija je neophodna i naša zemlja prednjači u ovoj oblasti. Ne smemo ići korak unazad. Prošle godine smo imali ograničenja u kretanju turista. Ove godine do kretanja turista mora doći. Prva opcija su brzi testovi, koji su i sigurniji i jeftiniji i omogućiće da putnicima napravimo manje neprijatnosti - kaže i nastavlja.

Da li planirate putovanje u Grčku ovog leta?

 

- Drugo sredstvo koje će oživeti turizam biće vakcinacija. Svako ko je vakcinisan moći će slobodno da se kreće.

Dajući procenu situacije, Teoharis ističe da će 2021. u svakom smislu biti bolja godina.

- U mogućnosti smo da sa sigurnošću kažemo da će leto 2021. biti bolje od leta 2020. godine. Verujem da će se ova godina generalno razlikovati od prethodne, a vakcine i brzi testovi bi trebalo da poboljšaju uslove. Trenutno smo još uvek u stanju neizvesnosti. Ljudi rezervišu last minute putovanja, pa su procene vrlo teške.

Kako kaže, treba sagledati i sa zdravstvene tačke gledišta da li će vakcine moći da isprate buduće mutacije virusa, prenosi Telegraf.rs.

Konačno, istakao je da će uprkos novom soju, ali i Bregzitu, Velika Britanija i dalje ostati veliko tržište za Grčku i obrnuto.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

cane

14.01.2021 18:19

zbogom more bolje su planine.