Siniša Mali
Promo
Siniša Mali

Promo

Siniša Mali, Foto: Promo

Siniša Mali je istakao da je Srbija završila važan proces fiskalne konsolidacije, te da je privredni rast u trećem kvartalu ove godine iznosio 4,7 odsto. Kako je rekao, očekuje da do kraja godine bude premašena projektovana stopa rasta od 3,5%. On je takođe istakao da je Srbija uspešno emitovala obveznicu na međunarodnom finansijskom tržištu, i to drugi put u ovoj godini, te da je dobila istorijski najnižu kamatnu stopu i na taj način ostvarila milionske uštede. Mali je dodao i da dobre ekonomske rezultate potvrđuju i međunarodne finansijske institucije.

PROČITAJ JOŠ:

Ambasador Godfri je pohvalio ekonomske rezultate koje je Srbija postigla, i dodao da je važno što je zemlja skinuta sa tzv „sive liste“ FATF jer su ispunjeni svi zahtevi kada je reč o borbi protiv pranja novca i sprečavanju finansiranja terorizma.

On je istakao da se nada da će američki investitori još više da ulažu u Srbiju, te je kao dobar primer naveo kompaniju Behtel, koja u okviru konzorcijuma gradi Moravski koridor. Kako je rekao, to je signal za sve druge američke kompanije da mogu da ulažu u Srbiju.

Siniša Mali

Promo

Siniša Mali, Foto: Promo

Mali je dodao da je Srbija u prvih sedam meseci ove godine privukla 2,3 milijarde evra stranih direktnih investcija, što je 43 odsto više nego u istom periodu prošle godine. On je istakao i da je časopis „Fajnenšl tajms“ Srbiju proglasio za svetskog rekordera u privlačenju stranih investicija.

Mali i Godfri su izrazili očekivanje da će u budućnosti imati kvalitetnu saradnju.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Nikodije

07.11.2019 20:46

Srbija ima cime da se pohvali,nadamo se buducoj saradnji