"NEMA ŠANSE DA DOZVOLIM" Ministar rešio da završi priču za sva vremena, studenti OČAJNI, hvata ih panika!

Ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je starim studentima da “nema šanse da dozvoli novo produženje roka”.

Mladen Šarčević
Mladen Šarčević, Foto: printscreen

On je najavio i da će od početka nove akademske godine morati da pređu na bolonjski sistem studiranja.

S druge strane, Odbor za obrazovanje Narodne skupštine neće održati sednicu posvećenu ovoj temi, ukoliko nadležno Ministarstvo, odnosno Vlada Srbije ne pokrene pitanje još jednog produžetka roka za studiranje prema starom programu, izjavio je predsednik Odbora Muamer Zukorlić za “Politiku”.

To znači da je gotovo sasvim izvesna odluka da će od 1. oktobra predbolonjci morati da pređu na bolonjski sistem studiranja i polože razliku ispita ili da se konačno pomire sa činjenicom da nikada neće dobiti akademsko zvanje.

Pravni fakultet, studenti
Pravni fakultet, studenti, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Njih 3.000 studenata koji su sredinom jula potpisali peticiju tražeći produžetak roka studiranja na neodređeno vreme, ističu da se neće lako pomiriti sa ovom činjenicom.

Oni najavljuju da ukoliko im se ne produži rok studiranja po starom programu da će tužiti fakultete, jer smatraju da im Ustav Srbije garantuje pravo da “studije završe po zakonu prema kojem su započeli jer se novi zakonski akt ne može sprovoditi retroaktivno”.

Svetu preti teška ŽEĐ, vodiće se ljuti ratovi, a Srbiji se sprema IZNENAĐUJUĆI scenario!

AUTOR: Novosti/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 11.08.2019. 22:46 - 12.08.2019. 00:09 Alarmantni podaci o ugroženosti globalne populacije zbog nemogućnosti pristupa izvorištima vode govore da će se ratovi u budućnosti možda voditi zbog nje. Suša, Foto: S.

Ministar prosvete naglašava da više ne postoje ni “tehnički uslovi” da im se još jedanput produži rok.

“Ne činim to sada zato što sam baksuz čovek, već jednostavno nema više uslova za studiranje po starim programima, jer nema više ni profesora koji će to gradivo da predaju i ispituju ih”, zaključio je Šarčević za “Politiku”.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Pera
  12/08/2019 - 17:27
  Ne postoji ni jedan razlog da stari studenti predju na Bolonju. Ministrova priča ne pije vodu. Sami sve plaćamo i izlazimo u rokovima kada i bolonjci. Cak spremamo ispite iz istih knjiga. Nije nimalo ljudski uništiti budućnost nekoliko hiljada mladih ljudih kojih do diplome deli 1 ili 2 ispita, a uz to je i protivustavno.
 • Korisnik: peter kelner
  12/08/2019 - 15:22
  Znao sam. Nedostaju profesori koji bi predavali ,odn.ispitivali po predbolonjskom programu. A što se ovi profesori po bolonjskom programu malo još be doškoluju?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi