ŠARČEVIĆ OTKRIO DETALJE SKANDALA! Ministar otkrio ko je kriv za sve! Tri žene učestvovale u krađi testova iz matematike!

"Neko od direktora osnovnih škola je bio previše "opušten" i nije pravilno pohranio testove u sef", izjavio je jutros ministar prosvete Mladen šarečević, komentarišući kako je došlo do krađe testova iz matematike zbog kojih je polaganje ovog predmeta u okviru male mature pomereno za četvrtak.

Ministar Mladen Šarčević
Ministar Mladen Šarčević, Foto: Tanjug S. Radovanović

Na pitanje novinara da li će dati ostavku, Šarčević je rekao da ostavku može dati samo premijerki i predsedniku, a na pitanje novinara zašto predsedniku, ministar je odgovorio da je na čelo Ministarstva prosvete došao u vreme kada je sadašnji predsednik Aleksandar Vučić bio na mestu premijera.

 

Takođe, Šarčević je rekao i da ima podršku predsednika i premijerke. On se obazreo i na jučerašnje najave pojedinih roditelja, koji su protestovali pred Ministarstvom prosvete, da će njihova deca bojkotovati današnji test. Savetovao je svoj deci da izađu na ispite jer je to dobro za njih. 

Kombinovani test (geografja, biologija, istorija, hemija, fizika) polaže se danas od 9 do 11 sati, a znanje matematike, koja je trebalo da bude testirano juče, zbog curenja pitanja, ipak će biti održano sutra, u istom terminu.

 

Ovakav sistem polaganja male mature biće zamenjen najkasnije do 2021., kazao je ministar. 

Šarčević je, uoči početka današnjeg polaganja kombinovanog testa, obišao OŠ "Vuk Karadžić" u Beogradu, i rekao da je test bezbedan.

Takođe je naveo na koji način su testovi procureli: 

- Test je uzet, dat drugoj osobi preko vajbera, da je snimljen i dalje dat jednoj osobi koja se bavi medijima - rekao je on za RTS.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi