Ministar Mladen Šarčević
Tanjug S. Radovanović
Ministar Mladen Šarčević

Tanjug S. Radovanović

Ministar Mladen Šarčević, Foto: Tanjug S. Radovanović

Na pitanje novinara da li će dati ostavku, Šarčević je rekao da ostavku može dati samo premijerki i predsedniku, a na pitanje novinara zašto predsedniku, ministar je odgovorio da je na čelo Ministarstva prosvete došao u vreme kada je sadašnji predsednik Aleksandar Vučić bio na mestu premijera.

Polaganje testa iz srpskog jezika

Tanjug/Dragan Kujundžić15.6.

 

Takođe, Šarčević je rekao i da ima podršku predsednika i premijerke. On se obazreo i na jučerašnje najave pojedinih roditelja, koji su protestovali pred Ministarstvom prosvete, da će njihova deca bojkotovati današnji test. Savetovao je svoj deci da izađu na ispite jer je to dobro za njih. 

Kombinovani test (geografja, biologija, istorija, hemija, fizika) polaže se danas od 9 do 11 sati, a znanje matematike, koja je trebalo da bude testirano juče, zbog curenja pitanja, ipak će biti održano sutra, u istom terminu.

Kiša

Alo!

 

Ovakav sistem polaganja male mature biće zamenjen najkasnije do 2021., kazao je ministar. 

Šarčević je, uoči početka današnjeg polaganja kombinovanog testa, obišao OŠ "Vuk Karadžić" u Beogradu, i rekao da je test bezbedan.

Takođe je naveo na koji način su testovi procureli: 

- Test je uzet, dat drugoj osobi preko vajbera, da je snimljen i dalje dat jednoj osobi koja se bavi medijima - rekao je on za RTS.

PROČITAJTE JOŠ: