Milutin Milenković
Facebook Printscreen
Milutin Milenković

Facebook Printscreen

Milutin Milenković, Foto: Facebook Printscreen

Živeo je sam nakon smrti roditelja, najčešće u porodičnoj kući u Lukama, ali je povremeno boravio i u Čačku u svojoj kuću u naselju Atenica. Njegove komšije u Lukama kažu da ga niko nije video već gotovo dva meseca, a i plaše se, kako kažu, da mu se nešto nije dogodilo.

Pročitajte još:

Poslednji put ga je krajem novembra prošle godine videla sestra Mladena koja je udata i živi u selu Vučkovica. Nestanak brata je prijavila u Policijskoj upravi u Čačku.

- Milutin je poslednji put bio kod mene 25. novembra. Nakon toga je otišao kući u Čačak. U međuvremenu je nestao, zvala sam ga gotovo svaki dan, ali od njega ni traga ni glasa. Telefon mu je nedostupan, pa sam odlučila da njegov nestanak prijavim u policiju i to sam učinila 19. decembra. Više puta sam odlazila da pitam za eventualne pomake u potrazi, ali su mi rekli da još uvek nemaju nikakva saznanja - kaže za Milutinova sestra Mladena Lazić.

Preporučujemo i ovo:

Mladena je sa svojim sinom u nekoliko navrata obišla obe pomenute kuće. Objekti su zaključani, a u njima nema tragova koji bi ukazali na eventualnu premetačinu ili otmicu.

- Jednostavno ne znam šta da kažem, plašim se. Nisam čula da je imao nekih problema, da je sa nekim bio u svađi. Nije se žalio, nije ni nagoveštavao da bi mogao nekud da otputuje. Imao je ranije malo psihičkih problema, ali mislim da to nije razlog za nestanak - kaže sestra Mladena.

Ona svedoči da su njih dvoje posle očeve smrti nasledili izvestan novac, a da je on sam u kući u Lukama pronašao još jednu skrivenu svotu novca. Međutim, Mladena kaže da novac sa računa nije podizan.

- On je od tog novca kupovao neka vozila, trošio pare na bezvezne stvari. Molila sam ga da pripazi, jer pare dođu i prođu. Hvalio se svuda okolo kako je našao i nasledio pare, pa se plašim da ga neko nije opljačkao ili kidnapovao - svedoči Mladena.

U Policijskoj upravi u Čačku nam je potvrđeno da je prijavljen nestanak Milutina Milenkovića iz Luka, nakon čega je raspisana objava i pokrenuta intenzivna potraga za nestalim licem.

Sestra Mladena poziva sve koji ga znaju ili prepoznaju da informacije dostave policiji u Čačku ili Ivanjici.