Vračara
Shutterstock
Vračara

Shutterstock

Vračara, Foto: Shutterstock

Crna magija je oblik magije kojoj je cilj da ubije ili povredi neku osobu. Iako će većina danas reći da je 21. vek i kako u te stvari ne veruje, ova priča ledi krv u žilama!

- Prvi put sam zatrudnela u 24. godini i prema rečima lekara, sve je bilo u redu. Imala sam redovne kontrole, a onda me je jednog dana pogodio grom iz vedra neba- doktorka mi je saopštila da je plod mrtav- počinje svoju ispovest Milica (33).

Pročitajte još:

Prema njenim rečima, doktori su je uveravali da su komplikacije kod trudnica moguće i da ništa nije moglo da se uradi kako bi se to sprečilo iako je sve pokazivalo da se plod razvija dobro. Mesecima je provela u krevetu, bez volje da se vrati svakodnevnom životu, ali je vremenom uz svoju porodicu počela da izlazi.

Godinu i po dana od spontanog pobačaja, ona je opet ostala u drugom stanju.

- Mojoj sreći nije bilo kraja! Lekari su me uveravali da je sa bebom sve u redu, što su i sve analize koje sam radila pokaazale- priseća se ona, ali, kako kaže, njena sreća je ponovo bila kratkog daha.

Počela je da se budi noću okupana znojem, nije imala mira od tog drugog pobačaja i drastično je smršala.

Jednog dana dok je bez imalo snage i volje ležala u krevetu, njena majka je ušla u sobu sa starijom ženom, njoj nepoznatom. Samo joj je rekla da ćuti, kako zna da ona ne veruje u te stvari, ali da zbog nje sasluša šta ima da joj kaže. Bacila je karte na sto i počela sa jezivom pričom.

- I poslednje, treće zlo koje ti je učinjeno nalazi se zakopano iza tvoje kuće- crna vunica vezana u čvor sa tvojom maramom- da ti se sve u životu veže.

Vračara

profimedia

Vračara, Foto: profimedia

Rekla joj je ona na odlasku i dodala da joj neće pričati ko joj je i kada to uradio, kao što to obično pričaju kada gledeaju u karte, već će joj reći kako da se oslobodi toga.

- Naćićeš tu zakopanu maramu, odvezati vunicu i sve zajedno baciti u reku, ali niz vodu. Molitve koje ću ti dati ćeš čitati svakog dana, a čajeve od biljaka koje ćeš sama morati da bereš, pićeš narednih mesec dana-

Šok koji ju je obuzeo nakon ove priče zamenio je užas kada je na tačnom mestu gde je vračara opisala našla upravo svoju maramu i crnu vunicu.

- Odmah sam razvezala sve i otišla do najbloiže vode i bacila sve. Pridržavala sam se ostalih saveta koje mi je vračara dala i nakon nekoliko dana, snaga je počela da mi se vraća- završava priču ona.

Milica danas ima 34 godine i dvoje divne, zdrave i snažne dece. Prema njenim rečima, nikad se nije trudila da sazna ko je želeo da joj nanese zlo, niti bi se ikad svetila. Mir se vratio u njen i život njene porodice i ne želi više da kopa po starim ranama.

Ova priča je urbana legenda koja godinama kruži Srbijom, a za koju se ne zna da li je istinita.

Komentari (6)

nbbulevar

29.10.2018 11:37

Ahahaha, klasična vrač sa maramom i koncem koju same vračare zakopaju, sve je u čaju koji je opšti lek i koji je verovatno doveo da boljitka, nikakve vradžbine i bajanje.

?????

29.10.2018 12:43

@nbbulevar - Ne daj bože da ti se tako šta desi, a kad se desi nećeš se sigurno smejati već ćeš gledati da se spasiš

Mirkica

29.10.2018 15:13

@nbbulevar - Znam...vecinom lazno zakopaju tako nesto..ali ja verujem da postoje i vradzbine koje su delotvorne,zato je lek molitva...jedino to pomaze...

baka

29.10.2018 13:07

ovo su gluposti. ja sam izgubila dva deteta u 6. i 7. mesecu a onda kod 3. i 4. trudnoce uradila serklaz i donela do kraj dve trudnoce i sada imam 4 unuka! magije i vracanje ne postoji, tj. nema nikakvu moc.

Lena

29.10.2018 16:41

Ko nije osetio na svojoj kozi taj ne veruje.Jeste 21.vek a ljudi su sve zlobniji, umobolniji i zavidniji.. Moj brat je to osetio na svojoj kozi..

XXL

29.10.2018 17:07

Ma sve je to folklor koji može da se iskoristi u turističke svrhe ali je pre nekoliko godina na tv ekranima bila izjava jednog hindusa koji se bavi crnom magijom i naveo tri priznate, a jedna je u Homolju. Pa sad ko ne veruje što bi tamo rekli - nek' zanoći ...