Milena Radulović
Alo! Nenad Vujanović
Milena Radulović

Alo! Nenad Vujanović

Milena Radulović, Foto: Alo! Nenad Vujanović

- Slučaj je specifičan zbog broja devojaka koje su prijavile profesora i znatnog uznemirenja javnosti. Najvažnija je opšta podrška javnosti jer žrtve nisu žigosane, već su prepoznate kao devojke koje su se odlučile na hrabar potez - rekao je Tintor i naglasio da je važno da u slučaju postoje svedoci.

- Svi pričaju kako je protekao dug vremenski period, ali ovde nije reč o procesuiranju dela od pre šest-sedam godina. U Mileninom slučaju je prošlo tek četiri godine, dok je poslednja žrtva pre dva meseca doživela zlostavljanje - rekao je advokat i istakao da bi voleo da može da objavi iskaze žrtava.

Na pitanje šta je bilo presudno i kada je Milena odlučila da prijavi profesora glume, Tintor kaže da je to bilo neposredno posle saznanja da se na meti našla još jedna učenica iz škole glume.

- Kada je čula da je nova žrtva maloletna, to je bio okidač. Kao neko ko je to preživeo, prepoznala je da je neprijatnost koju je imača ta devojka prvi korak ka onom što se njoj već desilo. Shvatila je ako to ode korak dalje, da će se slučajevi ponavljati u nedogled, i odlučila je da tome stane na put - otkrio je advokat i dodao da je glumicama uoči davanja iskaza u tužilaštvu objasnio kako izgleda saslušanje.

- Kada bi neko mogao da pročita njihove iskaze, ne bi bilo mnogo pitanja, sve bi bilo jasno! Devojke ne bi ušle u ovaj postupak da prethodno nisu rekle da su spremne na to i da ja nisam procenio da one to mogu. Spremne su da ga pogledaju u oči i kažu do detalja ono što su ispričale devojke u tužilaštvu. Treća devojka čije ime nije poznato javnosti je znatno mlađa i nije spremna da podnese čitav teret. Upravo zbog toga, zaštita psihičkog zdravlja mora da nam bude prioritet - poručio je je advokat i dodao da je video napise da je Milena navodno odlučila da snimi TV seriju o svemu što je proživela u školi glumne.

- Za to sam prvi put saznao iz medija. Tako nešto jednostavno nije izvodljivo dok traje istraga, jer smo se svi u tužilaštvu obavezali da ne otkrivamo detalje iz postupka. Mogu samo da kažem da za sada ni jedna od četiri devojke koje zastupam nije povukla prijavu. Istraga se nastavlja u četvrtak saslušanjem devojaka koje su se pridružile prijavi - rekao je Tintor na kraju razgovora.

Pročitajte još:

Komentari (1)

LJUBICA

26.01.2021 18:40

Nista ja ovoj nazovi glumicici ne verujem.