Sneg, nevreme, mećava
AP

 

Sneg, nevreme, mećava

AP

Sneg, Foto: AP

Ledena kiša u Srbiji očekuju se tokom noći i sutra ujutru, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Sneg već pada u celoj zemlji, a prema najavama meteorologa formiraće se snežni pokrivač debljine i do 10 centimetara koliko se očekuje na severu Vojvodine.

Pročitajte još:

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za danas i sutra na snežne padavine i ledenu kišu za područje Srbije.

Kako su naveli na svom sajtu, danas i tokom noći na poručju severne, zapadne i istočne Srbije, kao i na području Beograda očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača visine oko 5 centimetara, na severu Vojvodine i oko 10.

Upozorenje RHMZ-a

Printscreen

Upozorenje RHMZ-a, Foto: Printscreen

 

Preporučujemo još:

U drugoj polovini noći i sutra ujutru ponegde moguća kiša koja će se lediti pri tlu, navode u RHMZ.

Đorđe Đurić, meteorolog "Wetaher2Umbrella", upozorava za "Blic" da, iako će ledena kiša i sneg kratko trajati, odnosno jedan dan, građani moraju da vode računa i budu oprezni kada su napolju, posebno za volanom.

- Biće uglavnom snežnih padavina danas, tokom noći i rano ujutru. Do kraja današnjeg dana cela severna Srbija i njen istočni deo biće pod snegom, u centralnim predelima susnežica, a na jugu i jugoistoku kiša. Uslova za pojavu ledene kiše biće na severu Vojvodine - Mačva i Podrinje, i u Timočkoj i Negotinskoj krajini - kaže on i dodaje da će na jugu Banata i Podunavlju duvati jak jugoistočni vetar, a temperatura do kraja dana iznosiće od 0 na sveru, do 8 na jugoistoku, u Beogradu od 1 do 2.

Sneg

Tanjug/Tanja Valić

Sneg, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Prema njegovim rečima, na sreću, vrlo brzo nam stiže "otopljenje" - već sutra tokom dana.

- Biće sunca, a maksimalna temepratura kretaće se do 8 stepeni. Tako da će se sve "odletiti" - naglasio je on.