kiša, nepogode, vremenska prognoza
Alo!/Masanori Jošida
kiša, nepogode, vremenska prognoza

Alo!/Masanori Jošida

kiša, nepogode, vremenska prognoza, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Prema njihovim rečima, biće i hladnije nego što smo navikli da bude početkom juna, a prvi topliji i sunčan dan bez padavina očekuje nas tek u četvrtak, 4. juna. Pravog leta neće biti pre kraja juna. Tek oko 28. možemo očekivati suvo i toplo vreme sa temperaturama višim od 28 stepeni.

 

Narednih pet dana temperature će biti između 16 i 20 stepeni Celzijusa. Vreme kakvo smo imali prethodnih dana nastaviće se sve do sredine sledeće nedelje. Kiša, pljuskovi i grmljavina obeležiće dane ispred nas, a pljuskovi se uglavnom očekuju sredinom dana i posle podne. Uz to, duvaće jak severozapadni vetar, a maksimalna merenja u većini mesta neće prelaziti 20 stepeni. Jedino se u nedelju u severnim i centralnim predelima naše zemlje očekuje suvo vreme, ali će za to vreme u svim drugim krajevima Srbije padati kiša.

- Pašće više desetina litara kiše po metru kvadratnom za jako kratko vreme, a biće i jaka grmljavina. Zbog toga će na snazi biti žuti meteo-alarm, što znači da vreme može biti opasno. Predah od kiše i lepo vreme zadržaće se i u idući petak, subotu i nedelju s temperaturama od 25 stepeni. Ipak, nije isključeno da će kratkotrajnih kiša i pljuskova biti i tada, ali dosta retko - napominje Sovilj i dodaje:

- Jasno je da će kišni dani obeležiti sam početak juna. Sve u svemu, jun će biti topao, a broj dana tokom kojih će padati kiša procenjuje se na maksimalno 12 - ističe Sovilj.

Druga nedelja juna - red kiše, red sunca i oblaka

Po podacima AccuWeather sajta, u Beogradu će 8. juna biti kišno, dok će se ostatak nedelje menjati vedro i oblačno vreme, sa temperaturama između 22 i 26 stepeni. U Novom Sadu se kapljice ne očekuju tokom cele nedelje, mada nijedan dan neće biti potpuno vedar. Letnje haljine i majice sa kratkim rukavima dobiće šansu uz temperature od oko 25 stepeni.

Ponedeljak 8. jun i sreda 10. biće kišni u Nišu, dok će tih istih dana u Negotinu biti čak do 31 stepena Celzijusa. Maksimalne dnevne temperature se druge nedelje juna neće spuštati ispod 25 stepeni.

Subotica će biti nešto hladnija, ali za razliku od dobrog dela zemlje očekuje se da do kraja nedelje bude suva.

Očekuje se da vetroviti Vršac u drugoj nedelje juna bude i kišan samo u ponedeljak.

Priboj će istovremeno nizati tri "mokra" dana - 8, 9. i 10. jun, a kakvo će vreme u tom gradu biti ove nedelje pogledajte u narednoj slici.

Slično vreme kao u Priboju se u narednoj sedmici očekuje i u Užicu, gde će najviša temperatura biti oko 21 stepen Celzijusa, i to u nedelju 14. juna.

Novi Pazar se danas izvukao bez kiše, ali zato mu idući ponedeljak, utorak, sredu, četvrtak dosadne kapljice neće dati mira. Ono što je zanimljivo jeste da će se baš tih dana temperature kretati oko 25 stepeni, dok će po prestanku kiše biti za koji stepen hladnije. Kakvo se vreme ove nedelje očekuje u tom gradu, pogledajte na sledećoj slici.