Vranje, lutalice
Alo!/ V. P.
Vranje, lutalice

Alo!/ V. P.

Vranje, lutalice, Foto: Alo!/ V. P.

Uplašeni roditelji ne smeju decu da puste da se igraju ili da odu do prodavnice već ih sve vreme prate noseći motke i lopate kako bi mogli da se odbrane ukoliko ih psi napadnu.

- Njihov strašan lavež budi nas tokom noći, to nas prvo preplaši, a onda kad ih vidimo na ulici tako u čoporu, slika nam zaledi krv u žilama. Do prodavnice svi idemo sa motkama, ali oni se više ni toga ne plaše. Neki psi iskaču ispod stepeništa u zgradama. Za njih nema zabranjene zone - rekao je jedan od građana iz Nove Varoši.

Građani se plaše ujeda i zaraze, ali i traume koju njihova deca mogu da prežive. Nekoliko puta su se za pomoć obraćali nadležnim istitucijama.

- Nadamo se da će konačno pronaći rešenje za ovaj naš problem jer strah je zaista veliki. Plaše se i deca i odrasli. Psi ih prate do prodavnica, tamo dežuraju dok ne izađu, a potom ih prate i nazad. Situcija nije nimalo prijatna. Pitanje je dana kad će se desiti neki ružan incident - kaže ovaj Novovarošanin.

BONUS VIDEO

Pročitajte još:

Komentari (1)

Mina

18.01.2021 14:15

Nisu oni krivi sto su na ulici,vec neodgovorni vlasnici,takodje i drzava koja se uopste ne bavi zbrinjavanjem tih pasa!A pas napada samo kad je ugrozen,tako da,ne masite motkama pa vas nece dirati!!!