Studenti
Tanjug/Dimitrije Goll
Studenti

Tanjug/Dimitrije Goll

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Prijemni se organizuju za specijalizovana IT odeljenja, matematička, odeljenja za fiziku, istoriju i geografiju, biologiju i hemiju, scenske i audio-vizuelne umetnosti, filoške gimnazije, baletske, muzičke i likovne škole.

Centralizovano onlajn prijavljivanje kandidata za prijemne ispite biće od 18. do 21. maja (od ponedeljka do četvrtka).

Prijavljivanje učenika i podnošenje sportske dokumentacije u Sportskoj gimnaziji i sportskim odeljenjima u gimnazijama biće 8. i 9. juna od osam do 16 sati.

Prijemni ispiti za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku biće u ponedeljak i utorak 8. i 9. juna u 10 sati.

Prijemni ispit u Matematičkoj gimnaziji i matematičkim odeljenjima biće 9. juna u 10 sati.

Za prijemni ispit u baletskim školama rezervisana su tri dana - od 7. do 9. juna u 10 sati (nedelja, ponedeljak, utorak).

polaganje ispita, prijemni

Dimitrije Goll/Tanjug

Foto: Dimitrije Goll/Tanjug

Prijemni ispit za učenike sa posebnim posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (matematika) i prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku (matematika/fizika) biće u sredu 10. juna u 10 , odnosno 14 sati.

Talentovani đaci za scenske i audio-vizuelne umetnosti na proveru znanja idu u sredu 10. juna u 12 sati.

Nadareni za istoriju i geografiju prijemni će raditi u četvrtak 11. juna u 10 , odnosno 14 sati, dok će dan kasnije nadareni đaci proveravati sposobnosti za upis u specijalizovana odeljenja biologije i hemije (petak 12. jun, 10 sati, odnosno 12 sati).

Provera znanja za filološka odeljenja zakazana je za petak i subotu 12. i 13. juna u 10 sati. Prijemni ispiti u muzičkim školama biće tri dana, od petka do nedelje (12. do 14. juna) od 8 sati.

Talentovani učenici koji žele da upišu umetničke škole za likovne oblasti prijemni će polagati takođe tri dana od 12. do 14. juna.

Preliminarni rezultati biće objavljeni 16. juna, kada je i termin za podnošenje žalbi. Konačni rezultati biće objavljeni 17. juna.