Preševo centar Preševa
Profimedia
Preševo

V.P.

Preševo, Foto: V.P.

Za razliku od jula i avgusta, kada je u preševskoj kovid ambulanti bilo po nekoliko desetina pregleda dnevno, od početka septembra sa simptomima korona virusa javi se desetak meštana. Lekari situaciju ocenjuju stabilnijom, ali i dalje nesigurnom.

Preševljani su bili na letovanje uglavnom u Albaniji

- Preševo je još u vanrednoj situaciji, ljudi se normalno šetaju, nemamo nikakva ograničenja, ali pridržavaju se naših preporuka da stave masku i da se distanciraju i da dolaze kod nas ako ima neki simptom - kaže Driton Salihu, direktor Doma zdravlja u Preševu.

Doktorka Svetlana Stojanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje u Vranju kaže da je u jednom danu u Preševu bilo pet pozitivnih, jednom tri, a bude i po jedno, dvoje što je za opštinu Preševo koja u ranijem periodu nije bila sa velikim brojem pozitivnih pacijenata, znatno povećanje.

Lekari navode da se sada najčešće javljaju pacijenti između 50 i 60 godina, sa lakšim simptomima i blažom kliničkom slikom.

- Dobro smo zaštićeni, čuvamo se i trudimo se u svakom smislu da pomognemo pacijentu. Iskreno da vam kažem, svi razmišljamo da pacijentu bude dobro - kaže Ivana Veljković, medecinska sestra u kovid ambulanti u Preševu.

Na ulazu u jedini tržni centar u Preševu, gde meštani i kupuju i izlaze - dvojezična obaveštenja i sredstva za dezinfekciju.

- Imamo dobru saradnju sa posetiocima, sugerišemo svima da nose maske. Inspekcije koje su bile ustanovile su da se mi pridržavamo svih mera koje su predviđene. Naši zaposleni se štite i nismo imali zaraženih - kaže Ermalj Sulejmani, menadžer tržnog centra u Preševu.

Od početka jula do sredine septembra u Preševu je, prema podacima Doma zdravlja, potvrđeno 85 slučajeva zaraze korona virusom.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Dragan

21.09.2020 11:52

Ma kakva KORONA nije bitna ,vazno je da se usoli dupe. Ko te pita dali je neko zarazan" I PICI PICI PICICU I NA MORE STICICU"i komsiljama pricacu.