Groblje Oliver Ivanović
Alo!/Dejan Briza
Groblje Oliver Ivanović

Alo!/Dejan Briza

Groblje Oliver Ivanović, Foto: Alo!/Dejan Briza

Od svirepog ubistva lidera GI SDP-a Olivera Ivanovića prošlo je gotovo deset dana, a njegovi najbliži tek sada preživljavaju najteži period, prepun tuge i bola, jer počinju da se suočavaju sa životom bez njega. Supruga Milena, stariji Oliverovi sinovi, njegova sestra Nataša i brat Miroslav potpuno su usredsređeni na to da budu podrška Oliverovom najmlađem sinu, malom Bogdanu (7), kome su na Bogojavljenje, odnosno dan nakon sahrane, rekli da je ostao bez oca.

Sestra Nataša: Olivere, oko moje!

Oliverova sestra Nataša i na društvenim mrežama pokazuje koliko pati za bratom. Ona je sinoć podelila jednu njegovu fotografiju, na kojoj je on, iako na nepravednom suđenju, nasmejan i optimističan, uz komentar: „Oko moje“.

Ali, kako je naš list saznao pre nekoliko dana, on je svojom rečenicom rasplakao sve.

- Ali mama, ja znam da će se tata vratiti. Uvek se vraćao - rekao je Bogdan, koji je pola svog života proveo bez oca, strpljivo čekao da izađe iz zatvora, išao mu u posete i beskrajno se radovao kad bi Olivera bar na dan slave pustili da dođe do kuće na nekoliko sati - kaže nam prijateljica Ivanovića.

- Ta rečenica, koju je tako detinje naivno i sa mnogo nade izgovorio Bogdan, kome su prethodno objasnili da je njegov tata sada na nebu sa anđelima, rasplakala je MIlenu, ali i sve ostale. Dečak je oca voleo najviše na svetu, a premali je da shvati ozbiljnost situacije - kaže naša sagovornica.

Bogdan je prvi put na očev grob otišao u petak, a potom i u subotu. Pored grobnice, zatrpane vencima cveća, dečak je mirno stajao i posmatrao šta se okolo dešava. Do groba ga je, čvrsto ga držeći za ruku, dovela majka Milena, koja je kada su stigli zaplakala.

Oliver Ivanović sa sinom

Privatna arhiva

Oliver Ivanović sa sinom, Foto: Privatna arhiva

Oliver Ivanović je često u svojim intervjuima govorio o mezimcu Bogdanu. Za „Alo!“ je nakon što je izašao iz zatvora rekao da mu je jedina želja da sinu vrati izgubljene godine. Govorio je da uživa u igri sa njim i da gleda da svaki slobodan trenutak iskoristi da Bogdana nešto nauči.

On je i u zatvoru prilikom kratkih poseta u koje su mu dolazili sin i supruga Bogdana učio da broji, da crta i piše. Dečak je zato svaki put u posetu ocu nosio svesku i olovku.

Milena: Vučić nije odbio da primi Olivera

Milena Popović Ivanović, udovica Olivera Ivanovića, negira spekulacije da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nekoliko dana pre ubistva odbio da primi njegovog supruga u zgradi Predsedništva Srbije u Beogradu. „Ta informacija nije tačna. Oni su se ranije dogovarali da se vide, ali do tog sastanka nije došlo”, kratko je objasnila Milena Popović Ivanović.

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS-a, kaže za „Alo!” da bolesni i bedni lažovi iz opozicije nisu birali sredstva u pokušaju da nacrtaju metu na čelu Aleksandru Vučiću i optuže ga i povežu sa tragičnom pogibijom Olivera Ivanovića.

„Svakom normalnom je u startu bilo jasno da lažu i da bednici i politički lešinari pokušavaju da na smrti jednog čoveka uzimaju političke poene u kampanji za Beograd, koju su započeli na Novom groblju pored kovčega Olivera Ivanovića. Nije Đilasu, Šapiću, Jeremiću, Jankoviću, Šutanovcu i ostalima stalo ni do Olivera Ivanovića, ni do njegove porodice, jer oni ni za njega ni za njegovu porodicu, za razliku od Vučića, nisu uradili ama baš ništa, nego do budžeta Beograda i narodnih para i vidimo da su u tom pohodu spremni i da bukvalno gaze preko mrtvih.

 

Komentari (3)

deki

25.01.2018 07:25

E moj Bogdane...kad porastes skontaces i osvetices ti svog caleta...pa makar to bio i rezim Srbije!

Živa Iskra

25.01.2018 07:38

Previse reči,samoodbrane, i objasnjavanja,-uvek su putokaz ka samo jednoj reci.Laž!Dramaticnost i patetika koji se forsiraju u ovoj "nesreci koja će biti rešena", zlosrecni su "dekor" koji bi trebao,da oprhvani tugom,zaboravimo na sva pitanja i na crni oblak koji nam se valja sa Kosova.Nemocni,sa bolom u grudima zbog nepojmljivog gubitka,nadacemo se nekoj Bozjoj pravdi.Laka ti zemlja Olivere.Voljeno Kosovo je napojeno i tvojom krvlju.A to mora biti i beleg i usud onima koji su doveli do toga.

Gospođa Draga

25.01.2018 19:25

I sada treba i mi da kukamo,o čemu se radi o ovom vašem tekstu.?Zar svako dete na svetu ne pati za roditeljima.Znate li vi koliko je još gorih slučajeva ?