Zlostavljanje, silovanje, nasilje
Shutterstock
Dete, dečak

Shutterstock

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Mihaela Lela J. (24), majka jednoipogodišnjeg dečaka, šokirala se kad je u utorak posle posla otišla u vrtić u Borči po sina i zatekla ga s licem modrim od povreda!

Sva potresena, za list priča da je toga dana dete ostavila zdravo u tom privatnom vrtiću, a da su joj ga vaspitači vratili razlupane glave - sa ogromnom modricom ispod oka, i da je nisu pozvali i obavestili o incidentu kad se desio. Lela objašnjava da se, kako su joj vaspitači ispričali, dete samo povredilo kad se igralo u kuhinji.

- Prvo su rekli da je bio u pravoj kuhinji, a onda da se igrao i pao u plastičnoj kuhinji za decu, ali ne verujem da je na tim plastičnim igračkama mogao tako da se povredi. Kako god bilo, nedopustivo je da me nisu odmah pozvali, već su ga bez mog odobrenja mazali nekim margarinom da mu prođe otok. Kad sam ga ugledala, dete je potrčalo ka meni i vikalo: "Mama boli, mama boli", a oko mu je bilo skoro zatvoreno od tog margarina, moglo je da se inficira - tvrdi Lela.

Dodaje da su joj, kao objašnjenje što je nisu pozvali, u vrtiću rekli "da se takve stvari redovno dešavaju deci i da to nije ništa strašno".

- Zar je trebalo oko da izbije ili bez ruke da ostane da bi oni reagovali?! Ovo je nečuven nemar vaspitača vrtića i roditelji treba da znaju za to. Ne želim da se još nekom detetu desi nešto slično ili, ne daj bože, još gore - poručila je Lela, koja je sina ispisala iz tog vrtića i najavljuje tužbu protiv odgovornih vaspitača zbog nemara.

Povrede mališana - manji otok i hematom u predelu gornjeg i donjeg kapka, konstatovao je i pedijatar, koji je, uz prepisanu terapiju, uputio dečaka kod specijaliste radi procene stepena povrede.

 

Komentari (9)

nbbulevar

06.09.2018 10:31

Najbolji lek, margarin, mama nemoj da brines, to se redovno desava, a margarin je neverovatan, svede otok na minimum, samo je bitno da stoji u frizideru i da se maza na svakih 10 min..

Djape

06.09.2018 11:24

U KOJI vrtic u Borci !? i KOJE su vaspitacice bile tada dezurne !?

nada

06.09.2018 12:54

@Djape - Zar je bitno koji vrtic u Borci a vaspitacice . Duznost im je da paze na decu i da se sklone predmeti kojima se ona mogu povrediti a isto tako i da obaveste roditelje da bi blagovremeno poveli dete kod lekara i da se ne ceka !

Iva

07.09.2018 13:17

@Djape - Koliko sam ja procitala u pitanju je vrtic LENKA u Borci.al evo ovim putem da pohvalim vrtic KUNG FU PANDA.... ne bi ih menjala ni za sta

Miško

06.09.2018 13:22

Za margarin znam od malih nogu, i koristio sam ga za svoju decu kad se udare,nije ništa novo.

Kalea88

06.09.2018 23:26

Mama da li je tebi nekad dete palo,a cuvala si samo njega?Ja imam sina od dve i po godine i nemam nikakvo pravo da se ljutim na vaspitacice ako padne i udari se jer znam da mi je dete zivahno. Ako padne meni,koja ga gledam kao mali vode na dlanu,kako nece pasti njima kada je tri vaspitacice na 30 dece.

Jelena8

07.09.2018 07:55

@Kalea88 - Njih tri cuvaju decu ili dve i ok je da se dete nekad malo udari ali moraju da vode racuna o njima i da tacno kazu sta se desilo.Moje dete je jednom bilo izujedano ali sa podlivima i ogrebotinama i ti tragovi su mesec dana trajali.Mislite da mi je neko iz vrtica rekao sta se desilo?Rekli su mi da moram da naucim dete da se brani kao da sam ja kriva

Sandra

07.09.2018 11:34

Pokusavam da shvatim ljude koje polemisu da li je mazanje margarinom dobro ili ne ?!e sad moram reci da je ne dopustivo da roditelji nisu obavesteni,ne moguce je da se dete tako "udari"po oku u decijoj kuhinji to je laz moje dete ima kuhinjicu i to drvenu ali da bi se udario o kuhinju moze samo ako ga neko gurnuo i to bas na ivicu..verujte mi ja da sam na majcinom mestu tuzila bih vrtic a te zene koje su radile u toj smeni bi me upoznale bolje bila bih im senka..

Djape

07.09.2018 19:10

@Iva - Hvala na informaciji ! Sada roditelji bar znaju gde **ne treba** da upisuju decu...