Tisa i otac Vanja
Privatna arhiva
Da Tisa pobedi

Privatna arhiva

Da Tisa pobedi, Foto: Privatna arhiva

Tisa Sredojev iz Kikinde ima samo četrnaest meseci i boluje od atipičnog teratoidnog rabroidnog tumora glave četvrtog stepena. Za lečenje ovog agresivnog oboljenja male Kikinđanke koje je do sada dijagnostifikovano samo kod pet osoba u Srbiji, a u svetu na godišnjem nivou kod nešto više od 20 ljudi, potrebno je da se što pre obezbedi 210.000 evra.

Pročitajte još:

S obzirom da je u pitanju velika suma novca koju Tisini roditelji ne mogu sami da obezbede, majka Jelena, medicinska sestra na Dečjem odeljenju kikindske bolnice, i otac Vanja, mole za pomoć ljude dobre volje, jer je potrebno hitno lečenje njihove kćerke u inostranstvu.

Tisa i mama Jelena

Privatna arhiva

Tisa i mama Jelena, Foto: Privatna arhiva

Devojčica je imala dva operativna zahvata, u Beogradu i Novom Sadu, a sada joj je neophodno lečenje u jednoj od dve klinike u Nemačkoj, u Hajdelbergu ili Minsteru, zbog čega je potrebno 210.000 evra. Svaka pomoć je dobrodošla, a Kikinđani nisu čekali ni časa, već su raznim akcijama, putem sportskih utakmica i apelima na društvenim mrežama priskočili u pomoć za ozdravljenje male sugrađanke.

Danas kiša i znatno hladnije, a u petak rano ujutru nam stiže još gora vremenska nepogoda!

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. I. DATUM I VREME: 18.09.2019. 07:29 Stručnjaci tvrde da nagle vremenske promene utiču na sve, a da su najugroženiji srčani bolesnici, astmatičari i drugi hronični bolesnici.

- Zahvalni smo na svakoj pomoći, a uplate su počele da stižu. U stalnoj smo neizvesnosti i strahu da li ćemo uspeti na vreme da sakupimo ovu veliku količinu novca. Naša Tisa nema vremena. Pozivamo sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti, da nam pomognu - apeluju roditelje bolesne devojčice uz zahvalnost za dosadašnju pomoć svih koji su se odazvali i zebnjom za budućnost njihove Tise.

Tisa i otac Vanja

Privatna arhiva

Tisa i otac Vanja, Foto: Privatna arhiva

Aktiviran je i SMS broj za prikupljanje pomoći putem poruka preko fondacije “Budi human”. Upišite 705 i pošaljite na 3030.

Uporedo sa tim, u Kikindi su na nekoliko lokacija u gradu i u firmama već postavljene kutije za sakupljanje dobrovoljnih priloga za lečenje Tise Sredojev.

Apel za pomoć Tisi

Privatna arhiva

Apel za pomoć Tisi, Foto: Privatna arhiva

Malena Kikinđanka što pre mora da otputuje na lečenje. Ukoliko ste u mogućnosti, možete uplatiti novac na dinarski račun njenog oca, Vanje Sredojeva, u Unikredit banci, a broj je: 170001023343000009 ili na devizni račun IBANRS 35160583020096960061.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!