Siniša Mali
V. Lalić
Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: V. Lalić

"Više od 50 učenika osnovnih i srednjih škola je osvojilo medalje tokom prošle godine i imali smo najbolju nameru da ih sve pozovemo da dođu na balkon, ali je to bio bezbednosni rizik", rekao je Mali novinarima prilikom obilaska preduzeća Gradska čistoća.

On je naglasio da niko nije hteo da pravi diskriminaciju između tih šest i preostalih 50 đaka, a toliko broj učenika bio bi bezbednosni rizik.

"Ne dao Bog da se nešto desi, onda biste nas pitali zašto niste vodili računa o tome", rekao je Mali.

Kako je dodao, Grad Beograd će tokom manifesticije Dani Beograda napraviti poseban prijem za te učenike u Skupštini grada.

"Želimo sve da ih pozovemo i da im pokažemo da nam je stalo do toga da naši mladi, koji su najbolji u nečemu što su radili, dobiju podršku i grada i svoje države", objasnio je Mali.

Vesić: Deca nisu mogla da budu na balkonu iz bezbednosnih razloga

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas, povodom toga što se mladi matematičari nisu pojavili na balkonu Starog dvora sa vaterpolistima, da je tokom prošle godine oko 50 dece osvojilo zlatne medalje i da iz bezbednosnih razloga nije bilo moguće da sva ta deca budu na balkonu. "Tokom prošle godine je bilo desetak takvih olimpijada što iz matematike, fizike, hemije i drugih nauka. Oko 50-oro dece je osvojilo zlatne medalje, osvojilo odličja i naprosto iz bezbednosnih razloga nije bilo moguće da sva ta deca budu na balkonu, jer to nije samo pet, šest ili sedam, već 50-oro njih", rekao je Vesić novinarima u Dečijem kulturnom centru Beograd.

 

 

Komentari (10)

tosa

25.01.2016 12:25

Pa ovi lažu za sve pare, a pare nisu male.

beba

25.01.2016 12:32

Sta reci?Bruka!Opravdanja nema,ni sada, ni za one pre!!!!

gggg

25.01.2016 12:49

Ma sram te bilo.E tako se cene pametna i obrazovana deca.

K

25.01.2016 13:53

Taman kad pomisliš da ne može bednije, progovori mali gradonačelnik i razuveri te.

majka

25.01.2016 16:24

Ovo mi je pokvarilo radost zbog zlatne medalje nasih divnih vaterpolista!Gradonacelnice, napisala sam ti ostro pismo protesta a napisala sam i Vucicu sa zahtevom da se ispita ko je krivac za ovako nesto! Na osnovu vase izjave vidim da se ne cete potresti zbog mojih reci ali to nisu samo moje reci vec reci vecine gradjana Srbije.Sramota sta ste uradili a sada se pravdajte kako god zelite, NEMA OPRAVDANJA ! I na kraju:sram vas bilo!

kaznimo ih na izborima

25.01.2016 18:02

@majka - g-đo MAJKO,ako sam dobro shvatio vi ste pismeno oštro protestvovali kod malog i vučića!pa to vam je kao da ste bežeći od razjarenog mačka tražili žaštitu i sklonište kod šakala.(MISHO).

opozicija

25.01.2016 16:45

Mali covek,a veliki lazov...Stidi se...

Рајко

25.01.2016 17:16

Наравно да тераса не може да издржи још и математичаре кад је на њој Мали са гомилом кључева од свих својих станова у Грчкој и шире.

Rašo Novi Sad

25.01.2016 20:32

E Mali, koliko si mali dušati je još sitnija. Kako te nije sramota bruko jedna. Kako deci u oči možeš pogledati nesrećo. Ma ni Dunav ni Sava te ne mogu oprati. Nema tog Vučića niti naredbodavca koji bi meni to mogao narediti. Skoči u "SKEPTIČKU" tamo ti je mesto. Dušo prodana. Jedino dobro u svemu ovome je da ćete Beograd i Srbija ipak pamtiti. It ebe i tvoje naredbodavce. Po dobru - ne verujem, proceni sam po čemu, ako si dovoljno velik da uopšte možeš proceniti.

majka

26.01.2016 01:18

kaznimo ih na izborima@: ne mogu da kazem da niste u pravu,nazalost.Ali nisam mogla i nikada ne mogu da otrpim nepravdu ma prema kome da se radi.Pogotovo ako su nasa deca u pitanju.Mozda moj protest nece naici na njihovu reakciju ali bi ih trebalo zatrpavati protestima i to preko interneta da im se napune boksovi.Nedavno zvizdanje je pokazalo da su itekako bili pogodjeni time.Problem je sta su protesti sporadicni i malobrojni.Problem je sta Srbija cuti.Pozdrav!