Jovan Stanković
Privatna arhiva
Jovan Stanković

Privatna arhiva

Jovan Stanković, Foto: Privatna arhiva

Jovan Stanković (2) bije bitku za život. Prelepi mališan je do decembra prošle godine bio srećno i veselo dete. Nakon što je sa drugarima proslavio drugi rođendan Jovan se prehladio, a naizgled obična virusna infekcija pretvorila se u agoniju za celu porodicu - Jovanu je dijagnostikovan retki zloćudni tumor mozga - Glioblastom multiforme gradus IV. Nakon opsežnih molekularnih i genetskih analiza urađenih u Hajdelbergu, nemački lekari su Jovanu uspostavili novu dijagnozu - infantilni hemisverni gliom - vrsta tumora koja u Srbiji nikada nije ni dijagnostikovana ni lečena!

PROČITAJTE JOŠ:

Uz pomoć dobrih ljudi Jovan je otputovao u Nemačku na lečenje, ali, terapija nažalost nije dala rezultate. Kako kaže njegova mama Milica, Joca je primio prvi ciklus hemoterapije, nakon čega je, na kontrolnom MR snimanju viđeno da je tumor nastavio da raste, odnosno, da nije odreagovao na citostatike.

- Lekari su za dalji tok lečenja predvideli zračenje, pa miška sad spremaju za terapije koje treba da počnu 18.09. i traju 6 nedelja - napisala je njegova majka u potresnom statusu na Fejsbuku.

Ona kaže da je dobra stvar to što Nemci primenjuju sekvencijalno protonsko zračenje (zrači se samo tumor, lokalno, pri čemu su eventualne posledice zračenja svedene na minimum).

- Najbitnije je to što je Jovan, hvala Bogu, dobro - raste, priča, igra se, zaljubio se u Štrumpfetu. Dobro je i to što je Jovanova petogodišnja sestra Sara sada takođe u Nemačkoj, pa su skupa - kaže majka koja se očajnički bori da spase svoje dete.

Ipak, da bi Jovan nastavio sa lečenjima potrebno je još novca i porodica moli za pomoć.

- Znali smo da je ovo teška borba, a opet, ne bismo mogli ni početi bez vas. Molim vas, pomozite nam da se izborimo za naše pile! Molim vas pomozite Jovanu da nastavi svoje bitke - do sada se bori herojski - napisala je mama Milica.

Malom Jovanu je svaka pomoć dobrodošla. Ukoliko možete da pomognete, to možete učiniti uplatom na žiro račun:

Dinarski: 160-503245-49
Devizni: 00-540-0002659.2
IBAN broj: RS35160005400002659255

ili slanjem SMS PORUKE - Upiši 491 i pošalji SMS na 3030 (cena poruke je 200 dinara)

Komentari (1)

Ja

15.09.2018 14:51

Sad borba za Jovana, daj Boze da ishod za Dusana na lecenju bude dobar..