maksim
print screen Facebook
maksim

print screen Facebook

Foto: print screen Facebook

Maksim Arsić ima 22 godine, stanuje u Kaliforniji i ide u školu letenja. Poreklo vodi iz Beograda, godinama je u potrazi za svojim biološkim ocem kog nije ni upoznao, a spletom nesrećnih okolnosti ostao je i bez majke, očuha i rođaka sa majčine strane za koje je čuo ili ih je poznavao. Nikoga više nema i odlučio je da sa drugog kraja sveta sledi trag koji vodi u tri ulice rasute po Beogradu i sećanju ljudi koja su sa njima otišla u grob.

maksim

print screen Facebook

Foto: print screen Facebook

- Ja sam Srbin. Arsić je očuhovo prezime, jer ja znam samo za rođake sa majčine strane. Ne znam kako su izgubili kontakt, a i za očuha sam mislio da mi je pravi tata jer on nije znao da ja ne znam da mi nije biološki otac, pa sam to mislio dve godine.

Potragu je odlučio da započne uz pomoć svojih prijatelja i poznanika i na društvenim mrežama. U međuvremenu je dolazio do nekih informacija koje su se pokazale nepouzdanim, a sa gubitkom rođaka izgubio je i mogućnost majčinih sećanja koja bi mu pomogla u potrazi.

Majka Snežana Kovačević (poznatija pod nadimcima Sendi, Nena i Kovač) rođena je 6. oktobra 1961. godine na Senjaku u Beogradu. Išla je u osnovnu školu "Branko Parać" i srednju Pravno-birotehničku u Beogradu. Neko vreme je radila u "Jugolaboratoriji". U Kaliforniju je otišla na početku trudnoće, pa se tako Maksim rodio u Los Anđelesu 16. avgusta 1997. godine.

maksim

print screen Facebook

Foto: print screen Facebook

- Kada sam imao sedam godina majka se razbolela, pa nas je Centar za socijalni rad razdvojio, a kada je umrla imao sam 11 godina, to je bilo 2008.- kaže mladić i dodaje da su se 1999. godine vratili u Beograd, kada je Maksim imao dve godine.

Tri svetionika ka prošlosti, tri ulice Beograda

Senjačka 34, Senjak, Beograd;

Vukasovićeva 74, Kanarevo brdo, Beograd

Gandijeva ulica na Novom Beogradu.

Šta ako Maksim pronađe tatu

"Ako pronađem tatu reagovaću smireno. Ja već dugo tražim po svojoj prošlosti. Dosta rođaka sa mamine strane, njenih prijatelja i porodice upoznao sam tokom potrage koja traje od moje osamnaeste godine", kaže mladić.

Srećno Maksime!