Despot Lazić
Facebook printscreen
Despot Lazić

Facebook printscreen

Despot Lazić, Foto: Facebook printscreen

Mali Despot Lazić (12) iz Bajine Bašte, "dečak leptir" preminuo je u petak, 11. oktobra, nakon što je tog dana srce po treći put prestalo da mu kuca.

Ovaj dečak čitavo svoje detinjstvo proveo je u bolovima, zbog bulozne epidermolize, retkog oboljenja kože gde oštećenja nastaju čak i pri slabom dodiru ili pritisku. Njegova majka Sofija Lazić, skrhana bolom, podelila je sa svojim prijateljima na društvenoj mreži Fejsbuk još jednu fotografiju sa sinom, dan nakon što je preminuo.

Infekcija se strahovitom brzinom širi! Građani se javljaju hitnim službama! Ne znaju šta se dešava!

AUTOR: Blic/D.S. DATUM I VREME: 14.10.2019. 07:36 Budite na oprezu! Bolnica, Foto: Alo!/Vladimir Marković U toku je doba godine kada na skoro svakom koraku srećemo osobe koje kijaju i kašlju, te samim tim rizikujemo da se prehladimo. Nagle promene temperature, manjak sna i nepravilna ishrana, uz kontakt sa bolesnim osobama, vrlo lako mogu da izazovu pad imuniteta i prehlade.

Iako ispod fotografije nije ostavila nikakav opis ili komentar, svaka reč svakako bi bila suvišna. Sofija se, i na ovaj način, oprostila od svog voljenog sina.

Nakon što je maleni Despot preminuo u Institutu za majku i dete u Beogradu, Sofija je smogla snage da da izjavu za medije.

- Svi smo bili svesni da će ovo jednom doći jer je bolest neizlečiva i sa njom se ne može dugo živeti, ali se nismo nadali da će stići ovako brzo. Ipak je bio premlad. Kako god bio težak, život je život. Ako nam je za utehu, sada ga barem ništa ne boli. Dabogda nikada nikog na svetu ne zadesilo ono što je mog sina i celu porodicu - ispričala je Despotova majka.

Podsetimo, dok se "dečak leptir" borio za svoj život, beskrupulozni ljudi lažirali su račune za pomoć malom Despotu kako bi zaradili na njegovoj bolesti.

Pročitajte još:

Mališan je pre dva dana sahranjen u Bajinoj Bašti. Na groblju u ovom gradu nikada pre nije bilo toliko dece.

- Ima simbolike između leptira i našeg Despota. Leptir živi jedan dan i Despot je živeo kratko. I leptir i Despot i sva deca su ukras sveta - čulo se nad odrom dečaka.

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!