ručak, ćerka, majka, zlatibor,
Printscreen Twitter

Kada šaljemo osnovce na ekskurzije i rekreativne nastave, razmišljamo o sto stvari. Da li će tamo gde idu biti bezbedni? Hoće li slušati učitelje i nastavnike? Da li će lepo jesti ili "mrljaviti"? Svi koji imaju osnovce osetili su do sada na svojoj koži koliko koštaju razni poludnevni izleti, odlasci u pozorišta, a o ekskurzijama ili rekreativnim za mlađe i da ne pričamo. Tako se jedna mama pozabavila na Tviteru fotografijom ručka koji joj je ćerka poslala sa ekskurzije na Zlatiboru, iz hotela "Zelenkada".

Pred očima nam se odvija neslućena krađa! Evo kako nastavnici uzimaju pare od dece i njihovih roditelja!

AUTOR: M. K. DATUM I VREME: 03.10.2019. 07:25 - 03.10.2019. 07:41 Nastavnik i direktor po ekskurziji dobri su bar po 1.000 evra, a javašluk po pitanju đačkih putovanja postojaće u školama sve dok novac bude bio ispred učenika. Ekskurzija, tinejdžeri, đaci , Foto: FOTO: shutterstock To za „Alo!"

 

Na slici su pire krompir, grašak i komad mesa. Problem nije, bar prema rečima majke, u samom obroku, mada je i on upitan, već u tome, što su ostali gosti hotela i nastavnici jeli sa švedskog stola na koji deca nisu imala pristup, što su bila diskriminisana i nisu imala izbor u slučaju da im se ne sviđa ručak. Kada je dete pitalo nastavnike zašto mi ne jedemo što i vi, dobilo je odgovor: "Pa vi nećete ribu".

Prema navodima majke, sva deca su prenela utiske da je jelo bilo neukusno, a meso kiselo. Kako je navela, jedna noć i tri obroka plaćeni su 8.000 dinara. Mnogi su u komentarima ispod objave smatrali da je ovo obrok koji bi mogao da se služi u menzi, eventualno bolnici, ali ne i u hotelu.

 

Na zgražavanje nad hranom, onako "od oka" mnogih, ovako sa slike, isto tako je veliki broj tviteraša odgovorio da se sa svojih ekskurzija uopšte ne seća šta je jeo, već druženja i svega što su proživeli sa drugarima.

Ko se sve "ugradio" u cenu i koliko zapravo košta pun pasion, drugom prilikom. Mi smo kontaktirali hotel da nam razjasne da li su zaista deca bila diskriminisana.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kako su za Telegraf.rs rekli iz hotela "Zelenkada", školske ekskurzije se u ovom hotelu realizuju preko turističkih agencija, koje dostavljaju zahteve za rezervaciju i realizaciju ekskurzije, sa svim potrebnim informacijama. Ukoliko nije posebno traženo, odnosno naznačeno, obroci za učesnike ekskurzija poslužuju se na bazi set menija i poslužuje ih osoblje restorana.

- Ukoliko postoji poseban zahtev za ishranu (osobe koje poste, alergije na određene namirnice, poseban režim ishrane i slično) agencije nam to dostavljaju pre dolaska grupe. U ovom slučaju jedno dete je bilo alergično na mleko i mlečne proizvode, a drugo nije konzumiralo jaja i mi smo to i ispoštovali - kažu iz hotela. Što se tiče konkretne ekskurzije, realizacija je takođe ostvarena preko turističke agencije i nije naznačeno da se traži švedski sto, kažu nam iz hotela.

Učesnici ekskurzije imali su ugovorenu uslugu punog pansiona. Boravak su započeli 26. oktobra, a početni obrok je bio večera. Potom im je 27. oktobra poslužen doručak i ručak. Sva tri obroka servirana su na bazi set menija i posluživalo ih je osoblje restorana.

 

BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu

 

 

Komentari (1)

Dakle

03.10.2019 14:29

I deci su uračunali tuđe "vaučere". Plus minus prevoz, neko se ugradio za 25e