Zlatibor Lončar sa Aleksandrom Đurićem i studentima
Ministarstvo zdravlja
Zlatibor Lončar sa Aleksandrom Đurićem i studentima

Ministarstvo zdravlja

Zlatibor Lončar sa Aleksandrom Đurićem i studentima, Foto: Ministarstvo zdravlja

Tokom razgovora sa studentima, ministar Lončar je, zajedno sa dr Srđom Jankovićem, imunologom iz UDK Tiršova i Pavlom Zelićem iz Agencije za lekove, istakao značaj imunizacije mladih ljudi u zemlji, i podvukao da je iz dana u dan sve veći obuhvat vakcinisanja među studentima.

- Raduje nas što se broj vakcinisanih među studentskom populacijom i u domovima povećava svakodnevno, i što se povećava broj studenata koji žele da prime vakcinu. Oko dve trećine studenata je izrazilo želju da primi vakcinu, a sa ostalima, sa onima koji se kolebaju, koji imaju nedoumice, želimo da razgovaramo, da im pružimo stručne, naučno utemeljene odgovore i dokaze, o svim pitanjima - rekao je ministar.

Predstavnik Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Đurić istakao je značaj razgovora sa ministrom i predstavnicima zdravstvenih ustanova, jer se time najlakše mogu otkloniti sve eventualne nedoumice studenata oko vakcinavije. Naglasio je i da se studenti trenutno mogu vakcinisati na Studentskoj poliklinici, u studentskim domovima na Karaburmi i u Studentskom gradu, ili prijavom na portalu e-uprave. Pojedini studenti su vakcinisani i u mestima iz kojih dolaze.

Komentari (1)

Pa...

18.04.2021 00:24

broj se povećava, naravno da ne može da se smanjuje, jer jednom vakcinisan je vakcinisan, ono drugo što se pominje, to su samo želje da bude... svesni su oni da je virus iz iste laboratorije kao i vakcina.