Nevreme u Grčkoj
printskrin
Nevreme u Grčkoj

printskrin

 

* Nevreme koje je pogodilo Koruška u Sloveniji pokrenulo je klizišta koja su blokirala lokalne puteve i železnički transport u tom kraju

* Obilna kiša i poplave blokirale su put između Črna i Šoštanja u subotu popodne

* Za to vreme, Srbija gori

Obilna kiša i poplave blokirale su put između Črna i Šoštanja u subotu popodne, a sedam ljudi koji su se nalazile u kolima na putu evakuisani su zbog odrona i proveli su noć u Črni.

 

Naredne nedelje će Srbiju zadesiti totalni vremenski preokret!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 25.08.2019. 08:57 - 25.08.2019. 09:02 Vetar slab i umeren, jugoistočni Beograd, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne uz promenljivu oblačnost s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na zapadu, jugozapadu i jugu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Na licu mesta i dalje se nalaze vatrogasne i druge ekipe, koje su uspele delimično da očiste put.

 

 

Gradonačelnica Koruške Romana Lesjak izjavila je da srećom vozila nisu zatrpana u odronu. Osim oluje, taj kraj je pogodila i kiša sa gradom, zbog čega je oštećena turistička farma u Črni, dok je jedna porodica u mestu Mute evakuisana, a nekoliko kuća poplavljeno.

Prema rečima lokalnih zvaničnika šteta će najverovatnije biti veća od one nastale izlivanjem reke Drave 2012. godine, pre svega zbog klizišta i poplavljenih kuća i oštećenja puteva.

SRBIJA GORI

Dok u regionu padaju kiše i sve je poplavljeno, Srbija gori. Visoke temperature se neće spuštati sve do 5. septembra! Temperature neće padati ispod 30 stepeni!

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!