Kosovska ulica
J.Š.
Kosovska ulica

J.Š.

Kosovska ulica, Foto: J.Š.

U Srbiji je od jutros sunčano i toplo a, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na istoku i u planinskim predelima ponegde se očekuje kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

U Beogradu je takođe sunčano i toplo, a temperatura je u podnevnim satima premašila najvišu dnevnu od 31 stepen, koliko je najavljivano.

Toplo, vrućina, leto, Beograd

Tanjug/Jaroslav Pap

 

Zbog velikog procenta vlage u vazduhu, subjektivni osećaj toplote je pojačan, a velikih problema imaju astmatičari i hronični bolesnici.

Pročitajte još:

 

Kako kažu u Hitnoj pomoći, od jutros je pojačan broj poziva hitnim službama, a građani se najviše žale na disajne opstrukcije.

Zaprašivanje komarci

Beoinfo

 

Do sada je zabeleženo nekoliko intervencija izazvanih nepovoljnim vremenskim prilikama, a najteže je bilo oko 15 časova kada je u centralnim gradskim opštinama došlo do formiranja oblaka iz kojih je krenula da sipi sitna kiša!

Građani su u neverici gledali u nebo misleći da su u pitanju klima uređaji koji kaplju sa fasada jer je napolju bilo sunčano uz minimalno oblačnosti.

 

Crkva, vera

Alo.rs