"USPELI SMO" Ljiljana Spasić dobija ulicu u Nišu

U oktobru prošle godine predstavnici niškog odbora Srpske stranke Zavetnici predali su Skupštini grada inicijativu sa potpisima građana, kojom se predlaže da jedna od niških ulica ponese ime Ljiljane Spasić, trudnice koja je poginula tokom NATO bombardovanja Niša 1999. godine.

NATO agresija, NATO bombardovanje
NATO agresija, NATO bombardovanje, Foto: Printscreen

Tom prilikom, koordinatorka niških Zavetnika, Jelena Đorđević ocenila je da je Ljiljana Spasić „simbol tragičnog stradanja Nišlija u NATO agresiji”, a da je cilj inicijative da se očuva sećanje na žrtve i ne zaboravi „sve ono što je NATO agresor uradio Srbiji i srpskom narodu".

"Ljiljana Spasić je poginula 7. maja 1999.u osmom mesecu trudnoće kada je izašla na pijacu da kupi prve trešnje.
NATO je prekršio međunarodno pravo i bombardovao Niš kasetnim bombama od kojih je poginulo 16 građana, a 18 ih je teže i lakše ranjeno.", rekla je Đorđevićeva.

Povodom vesti da je Grad odobrio inicijativu, iz niškog odbora Srpske stranke Zavetnici poručuju da je sećanje na Ljiljanu iznad politike.

Oni dodaju i da je porodica Spasić podržala predlog Zavetnika o imenovanju ulice.

"Ljiljana je želela da živi, da bude majka i žena, neko je sebi dao za pravo da joj to oduzme. Želeli su da se srpska deca više ne rađaju i ne smeju, ali mi im sećanjem i dalje prkosimo.", poručuju iz Zavetnika i poručuju da se nadaju da će odluka o dodeli ulice uskoro biti sprovedena u delo.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi