grčka
Privatna arhiva
grčka

Privatna arhiva

grčka, Foto: Privatna arhiva

Nikolićeva je istakla i da su ga roditelji sami dovezli do bolnice, gde mu je ustanovljeno da ima upalu slepog creva i zakazana je operacija.

- Nakon što su ga roditelji u sredu dovezli do bolnice, dečak je primljen i odmah mu je bila zakazana operacija slepog creva. Ipak, po novom protokolu je urađen i test na kovid, a rezultati su pokazali da je dečak pozitivan na virus - istakla je ona i dodala da su rezultati zbunili roditelje, jer su na granici bili negativni.

Roditelji negativni

- Roditeljima nije jasno kako je moguće da je dete pozitivno, jer nije bilo u kontaktu s drugim ljudima, osim s njima, za tih nekoliko dana odmora na Tasosu. Zbog toga su u četvrtak zatražili da se uradi još jedan test, čije rezultate sada čekaju - navela je Nikolićeva.

Prema njenim rečima, roditelji dečaka zatražili su i da se lečenje deteta nakon operacije nastavi u Srbiji, a otvoreno je i pitanje da li će zaraženi dečak posle operacije morati da u Grčkoj provede 14 dana u izolaciji pre nego što se s roditeljima vrati u našu zemlju.

Odahnuli na Eviji

Zaraženih srpskih turista ima i na Skijatosu, Lezbosu, Nea Potidei, Sitoniji, Krfu, Halkidikiju, a potvrđeno je i dvoje pozitivnih turista na grčkom ostrvu Eviji. Nakon toga, cela grupa od 80 putnika koja je zajedno doputovala i smeštena je u nekoliko hotela na Eviji morala je naknadno da se testira na virus. Srećom, kako su za naš list potvrdili iz turističke agencije "Gradn turs" u Novom Sadu, koja je putnike 3. jula vodila na ostrvo, svi su negativni, dok su zaraženi u stabilnom stanju.

- Dvoje naših turista koji su sada na Eviji je zaraženo. Oni su sada u karantinskom smeštaju, dobro se osećaju i nemaju simptome. Svi nezaraženi putnici normalno će se vratiti za Srbiju, dok zaraženi moraju da sačekaju da prođe karantin od 14 dana, a potom i da dobiju potvrdu da su negativni. Svakako, mi ćemo reagovati po protokolu. Zasad je verovatno da ćemo poslati poseban autobus kako ne bi došlo do mešanja turista - naveli su iz novosadske agencije za Kurir.

 

Pročitajte još: