Plaža, more
Tanjug/AP
Plaža, more

Tanjug/AP

Plaža, more, Foto: Tanjug/AP

Kako za štampano izdanje list Objektiv saznaje navode predstavnici jednog od naših najvećih turoperatera, sva je prilika da će upravo Albanija u narednoj letnjoj sezoni postati nova Grčka za srpske turiste. Jeftino, gostoprimljivo i čisto – reči su kojima opisuju letovanje u ovoj susednoj zemlji.

Planirate li letovanje ove godine?

 

Prema rečima predsednice Upravnog odbora asocijacije nezavisnih turističkih agencija Srbije „ANTAS” Gordane Prodić turisti će naredne letnje sezone ići tamo gde za prelazak granice neće biti potreban PCR test niti dokaz o vakcinisanju.

,,Albanija našim turisima ni u jednom trenutku nije tražila dodatne papire, a svi koji su prošle godine upravo njenim letovalištima zamenili Grčku, vratili su se puni pozitivnih utisaka. Iako su naši ljudi imali određeni otpor prema ovoj destinaciji, realnost ih je potpuno demantovala. Albanija je bezbedna, a hoteli i te kako opravdavaju odnos cene i kvaliteta”, kaže Prodićeva.

BORAVIŠNA TAKSA 1 EVRO

Kako navode u pozantoj turističkoj agenciji, trenutno su u ponudi aranžmani za letovanje u Sarandi, Valoni, Draču i Ksamilu, u razdoblju od sredine juna pa sve do septembra.

,,U ponudi imamo hotele sa tri i četiri zvezdice u svim ovim letovalištima, u koje je zvanična Tirana uložila milijarde evra. Sve je moderno i čisto, a cene se kreću od nešto manje od 250 evra za sedam noćenja sa doručkom, pa sve do više od 600 evra za „ol inkluziv” usluge za isti period. Gotovo u svim albanskim hotelima ležaljke, suncobrani i upotreba klime su besplatni, a boravišna taksa iznosi samo jedan evro po danu. Ona se ne naplaćuje deci do 12 godina. Dosad smo već izvršili oko dvadesetak rezervacija, iako smo program napravili pre desetak dana”, kazali su nam u agenciji.

Kako Objektiv nezvanično saznaje u albanskoj ambasadi, ova zemlja će uskoro početi i marketinšku kampanju čiji će cilj biti upravo dodatno privlačenje srpskih gostiju.

,,Albanci žele da zauzmu mesto Grčke među srpskim turistima i sada im je prilika za to. Albanci sa primorja su se uvek distancirali od sunarodnika sa Kosova, i srpskim turistima stalno ističu da nemaju nikakve veze sa njima. Svi Srbi su dobrodošli i zagrantovan im je dobar provod uz pristupačne cene hrane i pića, a u Draču je siguran i dobar šoping, jer se u njemu nalaze i veliki šoping centri ali i ogromna pijaca”, kaže naš izvor iz ambasade.

Pročitajte još: