Vreme, sunčano, toplo, ljudi, devojke
Alo!/ Ana Paunković
Vreme, sunčano, toplo, ljudi, devojke

Alo!/ Ana Paunković

Foto: Alo!/ Ana Paunković

Iako je početak leta protekao uz vremenske oscilacije, kraj leta proći će u stabilnim temperaturama koje su iznad proseka za ovo doba godine. Očekuje se i da oktobar bude topao.

Pročitajte još:

Kraj leta i početak jeseni, koja kalendarski stiže 21. septembra, proći će u temperaturama iznad prosečnih, od oko 30 stepeni. Meteorolog Đorđe Đurić rekao je da ne treba da čudi što je septembar topao, jer leto i dalje traje.

ANKETA: Koje godišnje doba najviše volite?

 

- Poslednji deo leta je znatno stabilniji u odnosu na početak leta. Pred kraj leta je uobičajeno da vreme bude znatno stabilnije, s manje padavina, što je i ove godine slučaj. Narednih dana uživaćemo u toplim danima i temperaturama iznad proseka za oko pet stepeni. Te temperature neće biti ekstremno visoke, ali će svakako tokom dana biti preko 30 stepeni. Ipak, dani će biti daleko podnošljiviji nego malo ranije. Sada je obdanica kraća u odnosu na jul i avgust, pa je time i kraći period tih temperatura tokom dana i lakše ćemo podnositi 30 i više stepeni. A i noći su hladnije, jer se temperature spuštaju za 10 stepeni, pa je drugačiji osećaj - naveo je Đurić.

On je dodao da će takvo vreme potrajati i tokom sledeće nedelje, kada će doći i do kratkotrajnog, ali ne značajnog zahlađenja, s oblačnošću i uslovima za padavine. Oko 20. septembra vratiće se sunčano vreme i normalne vrednosti za ovaj deo godine.

- Tada ulazimo u jesen, pa će i vreme polako poprimiti karakteristike jeseni. Nema bojazni da ćemo odmah uskočiti u hladne jesenje dane, još je rano govoriti o tome - kazao je Đurić i dodao da je sasvim izvesno da će u kontinuitetu biti još umereno toplih i sunčanih dana.

I prošlogodišnji oktobar bio jedan od najtoplijih u Beogradu i temperature su tokom celog meseca bile i do 29 stepeni. Oktobar prošle godine je bio topliji i od maja 2019, pa je realno očekivati da temperature i ove godine budu malo iznad proseka tokom oktobra.

Preporučujemo: