Lekari u Leskovcu
Alo.rs/T.S.
Lekari u Leskovcu

Alo.rs/T.S.

Lekari u Leskovcu, Foto: Alo.rs/T.S.

 

Lekari Leskovačkog bolničkog centra (LBC-a) tokom vikenda 7.i 8.decembra obišli su više leskovačkih mesnih zajednica i pregledali preko dvesta pacijenata uglavnom starije populacije... Najveći odaziv pacijenata bio je u leskovačkoj mesnoj zajednici „Veternica“. Tamo su pacijenti pored pregleda specijalista imali mogućnost da besplatno i bez zdrastvene knjižice provere krvni pritisak,lipide i šećer u krvi.

U isto vreme odvijali su se pregledi građana u mesnim zajednicama Vinarce i Donje Stopanje. Zbog velikog interesovanja gradđana za ove preglede oni su već drugog dana vikenda, u nedelju,8-og decembra,organizovani u mesnim zajednicama Badince, Donji i Gornji Bunibrod.

Lekari u Leskovcu

Alo.rs/T.S.

Lekari u Leskovcu, Foto: Alo.rs/T.S.

"Ovi pregledi imaju poseban značaj za naše starije sugrađane u brdsko-planinskom području, gde nema seoskih ambulanti i gde oni teško naročito u zimskim uslovima dolaze do lekara“, rekao nam je na terenu dr Miloš Stojanović specijalista Leskovačkog bolničkog centra. 

Pregledi po leskovačkim mesnim zajednicama organizuju se često zahvaljujući finansijskoj podršci lokalne samouprave grada na obalama reke Veternice. Bili smo prisutni kada je jednom starijem pacijentu rečeno, na pregledu u mesnoj zajedici „Veternica“, da odmah potraži pomoć specijalista u Bolničkom centru. Prema našem docnijem saznanju on je odmah hospitalizovan tamo i operisan od teže bolesti za koje nije znao jer nije imao neke naročite smetnje...

U isto vreme zahvaljujući lokalnoj samoupravi grada vrši se čišćenje divljih deponija i smetlišta po mesnim zajednicama. „Do danas smo u proteklih nekoliko godina imali oko 300 akcija na terenu u 144 naseljena mesta,i na sanitarnu deponiju u Željkovcu izvezli oko 10 tona opasnog komunalnog otpada i smeća koji su mesecima ležaali duž puteva i vodotokova u našoj opštini“, rekli su nam u kabinetu gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića.