Tiodorović
Printscreen
Tiodorović

Printscreen

Tiodorović, Foto: Printscreen

Nakon sednice medijima se obratio doktor Branislav Tiodorović.

"Obratiću se sa dragi naši saborci", počeo je dr Tiodorović obraćanje po završetku sednice zahvaljujući se medijima na pomoći u borbi protiv korone.

Kako je rekao, moramo biti svesni aktuelne epidemiološke situacije. Istakao je da se mere tokom praznika nisu poštovale onako kako bi trebalo, što bi moglo da dovede do povećanja broja zaraženih.

"Svesni smo realne situacije, ali i epidemiološke situacije. Imali smo divnih pet, šest dana odmora i iskoristili na, nadam se, najbolji mogući način. Moramo biti svesni da se nisu sve mere koristile. Bilo je lepo vreme i mnogo opuštanja, zato je zdravstveni sistem spreman za narednih sedam do deset dana novopotvrđenih pozitivnih i obolelih, ali ne kao što smo imali za Sretenje".

"Ovaj oprez u medicinskom delu Kriznog štaba nadam se da razumete. Doneli smo odluku da se otvore zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata, ali uz poštovanje mera - 50 odsto popunjenosti kapaciteta, da nema muzike ni žive ni one druge, da korisnici drže rastojanje od metar i po - dva. Biće rigorozna kontrola".

"Sa virusom nismo završili".

"Sledeće nedelje ćemo na sednici govoriti i o drugim temama".

"Nismo razmatrali druge zahteve. I dalje ostaje na snazi da nema okupljanja više od pet osoba".

Kriznog štaba postigao je dogovor oko odluke da se sutra otvore svi ugostiteljski objekti.

Komentari (1)

zeljko

07.05.2021 16:22

E pa fino, onda u zatvorene prostore mozete postaviti i ruske preciscivace vazduha