Boginje
shutterstock
Boginje

shutterstock

Ilustracija: shutterstock

Trenutno u Pokrajini je 49 osoba zaraženo morbilima a u Institutu za javno zdravlje Vojvodine kažu da niko nema težu kliničku sliku. 

U Institutu navode da bi epidemija mogla da potraje još dva meseca i da bi njen vrhunac mogao da bude u februaru, prenosi RTV.

Lekar radilogije u Kliničkom centru oboleo je od morbila a u Kliničkom centru Vojvodine kažu da su preduzeli sve mere kako bi osoblje i pacijente zaštitili od širenja morbila.

"Sve osobe koje su vakcinisane, a zaposlene su u KCV ili su preležali morbile nastavljaju sa radom, a osobe koje nemaju dokaz da su vakcinisane, preporuka je da odu na bolovanje u onom vremenskom periodu u kojem je maksimalna inkubacija za bolesti malih boginja", rekla je doktorka Edita Stokić, iz Kliničkog centra Vojvodine.

Komentari (1)

LJUBICA

03.02.2018 11:29

Pa sta je sad ovo? Tudju decu spricate, pa bez toga ne mogu da idu ni u vrtic, a gospoda doktori idu na PREVENTIVNO bolavanje dok je maksimalna inkubacija za bolest malih bogijana !!! I gde i u kom zakonu pise da postoji preventivno PLACENO bolovanje?