VUČEVIĆ NAJAVIO NABAVKU NEDOSTAJUĆIH UDŽBENIKA Kupujemo sve knjige koje nedostaju, nedopustivo je da đaci nemaju knjige

Grad Novi Sad je spreman da hitno reaguje.

Miloš Vučević
Miloš Vučević, Foto: Promo/Grad Novi Sad

 

Grad Novi Sad je spreman da po hitnom postupku sprovede kupovinu kompleta udžbenika koji još uvek nisu isporučeni đacima novosadskih škola koji su ostvarili pravo na besplatne udžbenike od strane Ministarstva prosvete, saopštio je danas gradonačelnik Novog Sada.

- Dobili smo informaciju iz Ministarstva prosvete da bi danas trebalo da počne isporuka nedostajućih udžbenika, i uveravanje da će škole u Novom Sadu biti među prioritetima. U protivnom, spremni smo da iz sopstvenih sredstava finansiramo kupovinu tih udžbenika jer smatram da je nedopustivo da naši đaci već dva meseca nemaju osnovna nastavna sredstva za rad.

JEZIVO Đilasov najbliži saradnik stavlja kese ljudima na glavu i batina ih! (VIDEO)

Najviše udžbenika fali đacima Osnovnih škola "Petefi Šandor" i "Sonja Marinković", 80 odnosno 75 kompleta udžbenika. Trenutno nemam vremena da se bavim time ko je kriv jer đaci pod hitno moraju da dobiju udžbenike, ali očekujem da će uskoro biti utvrđeno zašto je došlo do tolikog kašnjenja kako bi sledeću školsku godinu dočekali spremniji, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

BONUS VIDEO: Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi