Violeta Korunoski
facebook.com

 

Violeta Korunoski

facebook.com

Violeta Korunoski, Foto: facebook.com

* Emina Erdogan tokom posete Beogradu bila na Bajlonijevoj pijaci

* Kupila je povrće i nije se cenkala

* Došla je u pratnji velikog broja obezbeđenja 

- Dobar dan. Da li vam je roba organskog porekla? - ovim rečima, supruga predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Emine Erdogan obratila se prodavačici povrća na Bajlonijevoj pijaci, na koju je prekjuče kasno po podne "banula", dok je njen muž vodio političke razgovore u Beogradu. 

U Srbiji je sve organsko. Čista zemlja, pošten narod - odgovorila joj je Violeta Korunoski iz okoline Pančeva, jedna od najvrednijih trgovaca, čija se tezga među poslednjima zatvara.

Kako je ispričala, nije bila najsigurnija ko je zapravo njena mušterija.

Konobari ga pitali šta će da popije, njegov odgovor sve nasmejao i oduševio!

AUTOR: Blic.rs/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 09.10.2019. 16:43 - 09.10.2019. 16:49 Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tokom dvodnevne posete našoj zemlji zbunio je konobare u Palati Srbija. Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan, Foto: Predsedništvo Srbije Nakon što je počeo sastanak, jedan od konobara je pitao turskog predsednika šta će da popije.

- Počela sam da se pakujem i idem kući da se odmorim. Odjednom mi je prišla žena u pratnji velikog broja ljudi i počela da gleda povrće. Tu su bili i prevodioci - priča Violeta.

- Tražila mi je kukuruz, boraniju i kupus. Kupila je 12 kukuruza i jedan sam je častila. Izvadila sam ispod tezge najkrupniji. Odnela je i pune kese kupusa i boranije. Zadržala se kod mene desetak minuta - kaže ona.

Robu je, kako kaže Korunoski, platila u dinarima. I nije se cenkala:

Emina Erdogan

Sputnik / Predrag Vasiljević

Emina Erdogan, Foto: Sputnik / Predrag Vasiljević

 

- Vrtela sam po glavi ko bi ona mogla da bude. Povezala sam da je neko Erdoganov, jer sam znala da je turski predsednik došao u Beograd. Tek sam posle saznala da je to u stvari bila njegova žena - priča Violeta.

Violeta je i juče ujutru, kao i svakoga dana, otvorila tezgu. Sada su mušterije osim stalnih pitanja o povrću koji prodaje iz njene bašte i njive, postavljale i poneko o neobičnoj poseti Emine Erdogan.

- Eto, ode moja roba iz Banata u Tursku. A, baš mi je drago. Ove godine su mi i kupus i kukuruz odlični - šalila se glavna zvezda jučerašnjeg dana na čuvenom "Bajloniju".

Posle Violete, Emine je došla i do tezge gde se prodaju borovnice i maline, pa je kupila i ovo voće.

 

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je dolazak gošće iz Turske na Bajlonijevu pijacu bio van protokola, izbor da to bude baš Dorćol nije nimalo slučajan. Deo grada nosi ime po turskoj reči koja označava mesto gde se ukrštaju četiri puta, nekada poznat kao Dunavska varoš, gde se nalazio jedan od najvećih trgovinskih objekata - karavansaraj sa bezistanom Mehmed--paše Sokolovića i gde su živeli najbogatiji Turci. A, i u Turskoj se jedan grad zove Dorćol.

O životu Erdoganove lepše polovine postoje razne teorije. Jedna je da živi skromno poput mnogobrojnih turskih domaćica i da u kuhinji pravi domaće jabukovo sirće. Pominje se i druga strana medalje, odnosno da navodno živi u svili i kadifi, kupuje skupu garderobu i tašne, iz zlatnih šolja pije čaj...

Kako bilo, na "Bajloniju" ju je sve što je pazarila koštalo oko dve hiljade dinara.

BONUS VIDEO: Emanuel Makron se POKLONIO srpskoj zastavi

 

Komentari (1)

Milan M

13.10.2019 18:32

Narod se vidi (ceni) na pijaci